Volg ons via
 
 

Weekmenu week 20 2010

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag

 

Andijvie in kerriesaus
Gekookte aardappelen
Vlees van de reclame

 

1 kg andijvie zie reclame
50 gr. boter
1 ui
2 tl kerriepoeder
40 gr. bloem
2 dl melk
zout en peper

 

  • Snijd de andijvie in reepjes en was deze.
  • Kook de andijvie met het aanhangende water in 10 minuten gaar.
  • Snipper de ui heel fijn.
  • Verhit de boter en bak hierin de ui lichtbruin.
  • Voeg de kerrie toe en bak deze even mee.
  • Roer de bloem erdoor en giet beetje voor beetje de melk erbij.
  • Blijf roeren tot er een mooi gebonden saus ontstaat.
  • Maak de saus op smaak met peper en zout.
  • Laat de andijvie goed uitlekken in een vergiet en schep deze dan door de kerriesaus.
  • Laat het groentegerecht goed warm worden.
Dinsdag

 

Stamppot ijsbergsla met eieren

 

1 1/2 kg aardappelen
1 krop ijsbergsla zie reclame
1 ui
4 eieren
150 gr. spekblokjes
1 dl melk
peper en zout
nootmuskaat
2 el azijn

 

  • Kook de aardappelen gaar.
  • Kook de eieren 10 minuten en snijd ze daarna in blokjes.
  • Bak de spekblokjes uit.
  • Maak de sla schoon en snijd deze in smalle reepjes.
  • Snipper de ui heel fijn.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, azijn, peper en nootmuskaat door.
  • Schep dan de spekblokjes, sla, ui en eieren door de aardappelpuree.
  • Laat de stamppot nog even goed warm worden.
Woensdag

 

Chinees varkensvlees met sperziebonen
Rijst

 

2 el sojasaus
1 el maizena
1 el suiker
zout en peper
400 gr. hamlappen zie reclame
5 el olie
500 gr. sperziebonen zie reclame

 

  • Snijd de hamlappen in blokjes.
  • Roer in een kom de sojasaus, maizena, suiker, zout en peper door elkaar.
  • Schep hier de blokjes vlees door en laat dit 15 minuten marineren.
  • Maak de sperziebonen schoon en breek ze een keer doormidden.
  • Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de blokjes vlees in 5 minuten rondom bruin.
  • Schep dan de sperziebonen erdoor en giet er 1 1/2 dl water bij.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het gerecht in 15 minuten zachtjes gaar koken.
Donderdag

 

Prei in roomsaus
Gebakken aardappelen
Speklapjes zie reclame

 

1 kg prei
boter
zout en peper
nootmuskaat
1 bekertje creme fraiche
paprikapoeder

 

  • Maak de prei schoon, snijd hem in ringen, was ze en laat ze uitlekken.
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin de prei 5 minuten.
  • Roer dan de creme fraiche, paprikapoeder, snufje nootmuskaat, zout en peper erdoor.
  • Laat het gerecht goed warm worden.
Vrijdag


Karbonaadjes met mosterdsaus
Gekookte aardappelen
Worteltjes zie reclame

 

4 ribkarbonaadjes zie reclame
zout en peper
50 gr. boter
1 el bloem
1 dl water
1 dl slagroom
1 el mosterd

 

  • Strooi wat zout en peper over de karbonades.
  • Verhit de boter en bak hierin de karbonades 10 minuten.
  • Haal ze uit de pan en roer de bloem door het bakvet.
  • Schenk beetje voor beetje de slagroom en het water erbij.
  • Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat.
  • Roer dan de mosterd, wat peper en zout door de saus.
  • Leg de karbonades in de mosterdsaus en laat dit zachtjes 10 minuten sudderen.
Bron: http://supergoedkope-recepten.clubs.nl/

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 16-05-2010
Hits: 1618
Categorie: 
Kooklessen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig
Gerelateerde artikelen