Volg ons via
 
 

Pasta met peer en romige gorgonzola kaassaus

Pasta met peer en romige kaassaus | Een heerlijk recept voor tagliatelle met gorgonzola


Maak je pasta gerecht eens anders dan anders. Met dit recept voor pasta met peer en romige kaassaus weet je zeker dat je maaltijd in de smaak valt.

Ingrediënten

  • 100 gr. sjalotten 
  • 30 gr. boter 
  • 375 gr. tagliatelle zout en peper 
  • 2 rijpe handperen 
  • 1 1/2 dl melk 
  • 1 dl room culinair 
  • 250 gr. gorgonzola 
  • 2 el fijngeknipt bieslook 

Bereidingswijze

Maak de sjalotten schoon en snijd ze in vieren. Verhit 10 gr. van de boter en fruit de sjalotten in 5 minuten goudgeel en glazig. 

Kook de tagliatelle in ruim water met zout beetgaar. Schil intussen de peren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Bak ze in de rest van de boter lichtbruin. 

Verwarm de melk met de room culinair en de gorgonzola totdat de kaas gesmolten is. Roer de sjalotten erdoor en breng de saus op smaak met peper. 

Giet de pasta af. Leg de peer erop en schenk de saus erover. Bestrooi met het bieslook. 

Serveertip


Dit tagliatelle gerecht is lekker met kropsla.


Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 02-01-2011
Hits: 5975
Categorie: 
Pasta
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
pasta met peer en romige kaassaus, pasta gerecht, tagliatelle, recept voor pasta, peer, kaassaus, Gorgonzola