Volg ons via
 
 

Sateh Empol Ayam (Indonesië)

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Ingrediënten voor sateh van kipgehakt uit de Indonesische keuken:
500 gr kipfilet
7 sjalotjes
3 teentjes knoflook
5 rawits
1 stukje kunyit (geelwortel) van circa 3 cm
8 stengels sereh (citroengras/citronella/lemongrass)
Sap van 2 jeruk limo 
Zout

Bereidingswijze:
Hak de kipfilet fijn. Pel de sjalotjes, snijd ze fijn en fruit ze goudbruin.
Pel de knoflook, verwijder de steeltjes van de rawits en schil de kunyit. Wrijf dit alles in een cobek fijn tot een pasta. Knip het bovenste gedeelte van de serehstengels af. Vermeng de pasta met de gefruite sjalotjes, het limoensap, het kippenvlees en zout naar smaak.
Maak van deze dikke massa kleine balletjes. Kneed de balletjes op de punt van de serehstengel en rooster ze onder de grill of op een barbecue rondom gaar en goudbruin.

NB: De voor dit gerecht gebruikte ingrediënten zijn nader toegelicht onder de kookcursussen.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 05-09-2003
Hits: 1541
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig
Gerelateerde artikelen