Volg ons via
 
 

Notentaart van Katinka - Kookclub recept nr 76

Notentaart | kookclub recept voor taart met vulling van gemengde noten, zoals pecan, hazelnoot, walnoot, amandelen en studentenhaver

Hieronder vind je het recept voor notentaart van Katinka. Dit recept is afkomstig uit onze online kookclub.

Ingrediënten voor het deeg

300 gr bloem
200 gr koude boter
150 gr suiker
Snufje zout
½ losgeklopt ei 

Ingrediënten voor de vulling

300 gr suiker*
1 dl water*
2,5 dl slagroom
325 gr gemengde noten (pecan, hazelnoot, walnoot, amandelen of studentenhaver) 

Decoratie: sesamzaadjes

Bereidingswijze

Kneed het deeg met alle ingrediënten. Laat het een uurtje rusten in de koelkast. Bedek de bodem van de springvorm(24 cm) met bakpapier. 

Maak intussen de vulling. Hak de noten grof. Doe de suiker in een pan met het water en los het al roerende op. Laat de suikerstroop licht caramelliseren. Pas op dat de suiker niet verbrandt. Roer vervolgens de noten en de ongeklopte slagroom door de suiker, goed door laten koken, blijven roeren. Laat het enigszins afkoelen.

Bekleed een springvorm met ¾ van het deeg, randen over laten hangen. Vul de vorm met het lauwe notenmengsel, en klap de randen naar binnen. Vorm een cirkel van de rest van het deeg en bedek de bovenlaag. Strooi hier sesamzaadjes overheen.

Bak de notentaart op 175 graden in een uur gaar. Neem de taart uit de oven en maak de rand gelijk wat los. Snijdt kleine punten van de taart, hij is erg machtig.

* Laatste keer minder van gebruiken, omdat het origineel erg zoet is, en de vulling vrij nat blijft. Minder suiker en minder water in de vulling dus. 

Variatie: Ik gebruik ook altijd studentenhaver met rozijnen erdoor om hem een beetje minder calorierijk te maken.

Lees meer over dit recept in onze online kookclub. Zie hier.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 17-01-2011
Hits: 3484
Categorie: 
Kookclub
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
notentaart, kookclub recept, gemengde noten, pecan, hazelnoot, walnoot, amandelen, studentenhaver