Volg ons via
 
 

Gehaktballetjes met pittige tomatensaus

Gehaktballetjes in tomatensaus | recept voor een pittige tomatensaus voor bij de macaroni of ander pastagerecht.

Dit is een recept voor gehaktballetjes met pittige tomatensaus voor 4 personen. Deze gehaktballetjes zijn lekker met macaroni en een frisse salade.

Ingrediënten

400 gr gehakt (h/h)
2 teentjes knoflook (uitgeperst)
25 gr boter
2 augurken (fijngehakt)
1 tl paprikapoeder
1 tl tijm
4 el paneermeel
1 ei
1 fijngesnipperde (halve) ui
fijngeknipte peterselie

Ingrediënten voor de saus

2 tl bruine suiker
1/2 ltr gezeefde tomaten
1 tl oregano
1 tl sambal (of 3 druppels Tabasco)
1 ui

Bereidingswijze

Gehakt aanmaken met de uitgeperste teentjes knoflook, fijngesnipperde 1/2 ui, gehakte augurken, tijm, gehakte peterselie, paprikapoeder, paneermeel, ei, zout en peper. Draai van dit mengsel kleine gehaktballetjes. Verhit de boter en laat, als het schuim wegtrekt, de balletjes snel dichtschroeien en in 10 minuten gaar en bruin bakken.

Vermeng ondertussen de gezeefde tomaten met de oregano, de bruine suiker, het gesnipperde uitje, de sambal (of tabasco) en eventueel peper en zout. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 12-09-2003
Hits: 7577
Categorie: 
Pasta
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
gehaktballetjes in tomatensaus, pittige tomatensaus, recept pastasaus, pastagerecht, macaroni