Volg ons via
 
 

Gestoofde kabeljauw - Mexican style

Gestoofde kabeljauw | recept met weinig calorieën voor gestoofde kabeljauwfilet op z'n Mexicaans met maïs en kidneybonen en tacosaus.

Dit recept voor gestoofde kabeljauw 'op z'n Mexicaans' is voor 4 personen.

Ingrediënten

4 kabeljauwfilets à  150 gr
2 el tacokruiden
1 blikje kidneybonen à  400 gr
1 blikje maïskorrels à  175 gr
50 gr boter
1 pot milde tacosaus à  450 gr
4 lente-uitjes 

Bereidingswijze

Spoel de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de filets met 1 eetlepel van de tacokruiden. Laat het blikje kidneybonen en het blikje maïskorrels goed uitlekken. Meng de kidneybonen met de maïskorrels, de tacosaus en de rest van de kruiden. Verhit de boter in een pan en bak de kabeljauwfilets circa 3 minuten op een matig vuur. Voeg het mengsel van bonen en maïskorrels toe aan de kabeljauwfilets en laat dit in circa 3 minuten warm worden. Laat het geheel ongeveer 5 minuten met de deksel op de pan op een laag vuur zachtjes stoven. Snijd ondertussen de lente-uitjes in zeer smalle ringen en strooi ze over het gerecht.

Serveertip

De gestoofde kabeljauw is vooral lekker met rijst.

Dit gerecht past goed in een calorie-arm dieet en is dus erg lekker én gezond!

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 12-05-2010
Hits: 4215
Categorie: 
Vis recepten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
gestoofde kabeljauw, kabeljauwfilet, recept vis, mexicaans, maïs, kidneybonen, tacosaus, weinig calorieën