Volg ons via
 
 

Saté babi ketjap

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Ingrediënten voor saté babi ketjap:
500 gr varkenshaas
partjes limoen (voor de garnering)

Ingrediënten voor de marinade:
1,5 dl ketjap
3 tot 4 tenen knoflook (uit de knijper)
3 el arachide-olie
50 gr fijngemalen pinda's
zout, peper

Ingrediënten voor de saus:
1 gesnipperde ui
2 tot 3 rode chilipepers (fijngemalen)
5 el ketjap
4 tot 6 el water
sap van 1 tot 2 limoenen of
sap van 1 citroen
50 gr grofgemalen pinda's

Bereidingswijze:
Veeg het vlees schoon. Snijd het vlees in blokjes van 3 centimeter of in repen van 1 centimeter breed en 5 centimeter lang. Doe in een ruime kom. Doe de ketjap voor de marinade in een kom en klop er de knoflook, olie en desgewenst de pinda's door. Breng op smaak met zout en peper. Giet de marinade over het vlees en laat minstens 1 uur marineren, waarbij u het vlees af en toe omschept. Week houten of bamboe satéstokjes circa 1 uur in koud water zodat deze later op de barbecue of onder de grill niet zullen aanbranden. Rijd drie of vier stukjes vlees aan elk geweekt satéstokje.

Maak de saus. Doe de ui, chilipepers, ketjap en water in een pan en breng aan de kook. Laat 4 tot 5 minuten zachtjes sudderen. Laat de saus iets afkoelen en schep er het limoen- of citroensap door. Schep vlak voor het serveren de gemalen pinda's door de saus.

Verwarm de barbecue of grill voor. Grilleer de satés 5 tot 8 minuten, waarbij u ze regelmatig omdraait, tot het vlees gaar is. Garneer met de partjes limoen en schep er wat saus over.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 22-09-2003
Hits: 2772
Categorie: 
Varkensvlees recepten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig
Gerelateerde artikelen