Volg ons via
 
 

Gazpacho, koude tomatensoep (Australisch recept)

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

De australische keuken is een echte multiculturele keuken. Tenslotte zijn de meeste inwoners van Australië vanuit geïmmigreerd vanuit vele andere landen. Deze koude soep kennen wij ook uit de spaanse keuken, maar is in Australië ook zeer favoriet bij diegene die het hebben geprobeerd.

Ingrediënten voor Gazpacho:
- 1¼ kg rijpe tomaten ontveld en in stukjes gesneden
- 1 komkommer, geschild en grof geraspt
- 2 groene paprika's in stukjes gesneden
- ½ rode ui, gespeld en gesnipperd
- 2 el rode wijnazijn
- 250 ml extra virgin olijf olie
- 250 gr broodkruimels
- snufje zeezout
- 1 sneetje oud brood
- koud water
- eventueel voor garnering een geprakt hardgekookt ei

Bereidingswijze:
Houd een stukje paprika, komkommer en 1 tomaat achter voor garnering. Doe de rest van de groente met de ui, olie, azijn en de broodkruimels in de keukenmachine en pureer het tot een fijne massa. Doe het over in een grote schaal en zet het in de koelkast.

Maak de croutons. Doe wat olijfolie in een koekenpan en voeg, als de olie heet is, daar in stukjes (vierkant= croutons) gesneden brood aan toe en bak ze snel goudbruin. Laat de stukjes brood uitlekken op keukenpapier.

Doe de achtergehouden stukjes paprika, tomaat, komkommer, ei en croutons in aparte schaaltjes.

Als de soep door en door koud is geworden in de koelkast kun je hem aanlengen met koud water tot hij de gewenste dikte heeft. Om hem lekker koud te houden kun je er ook nog wat ijsblokjes doorroeren.

Zet de soep op tafel. Zet ook de bakjes met groente, olijfolie en zout op tafel. Ieder kan nu naar eigen smaak zijn soep aanvullen.

Serveertip: heerlijk bij warm weer met stokbrood.

Bereidingstip:In Spanje voegen ze aan de soep ook enkele knoflook-tenen toe.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 05-10-2003
Hits: 3259
Categorie: 
Soepen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig
Gerelateerde artikelen