Volg ons via
 
 

Bloemkool met kerriesaus

Bloemkool met kerriesaus | recept voor bloemkool met een sausje van kerrie.

Bloemkool eet je met een lekker sausje. Met dit recept voor bloemkool met kerriesaus weet je zeker dat je iets lekkers op tafel tovert.

Ingrediënten

1 bloemkool
30 gr boter
1 uitje
1 el kerrie
25 gr bloem
2 1/2 dl melk
zout
peper 

Bereidingswijze

De bloemkool schoonmaken, wassen en in ca. 15 minuten gaar koken in weinig water met zout. Maak in de kooktijd de saus. Fruit het gesnipperde uitje met de kerrie in de boter. Voeg vervolgens geleidelijk de bloem en de melk toe. Blijf roeren tot de saus is gebonden. Laat het sausje 8 minuten zachtjes koken (eventueel zeven) en breng het op smaak met zout en peper. 

Haal de bloemkool vervolgens met een schuimspaan uit de pan, laat het uitlekken en leg het op een verwarmde schotel. Giet het sausje erop.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 17-10-2003
Hits: 15748
Categorie: 
Groenten recepten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
bloemkool met kerriesaus, bloemkool recept, recept voor bloemkool, saus bloemkool, kerrie saus, kerriesaus