Volg ons via
 
 

Aardappelen bakken (opperdoezer)

Aardappels bakken | werkwijze voor het bakken van aardappelen.

Zelf gebakken aardappels smaken veel lekkerder dan voorgebakken aardappels uit de diepvries van de supermarkt. Ze zijn bovendien ook gezonder. Je gaat als volgt te werk. 

Schil of schraap de benodigde aardappelen (opperdoezer). Snijd ze in plakjes, blokjes of reepjes. Doe boter en/of olie in de in de pan. Laat het goed heet worden en doe dan de ongekookte aardappelen in de pan. Deksel er op en laat het 5 minuten doorbakken. Haal het deksel van de pan en bak alles af en toe omscheppend nog ongeveer 5 minuten gaar en bruin.

Stort de gebakken aardappelen in een vergiet of zeef bedekt met wat  keukenpapier, even uitlekken en zout het naar smaak. Het meeste vet blijft dan achter in het keukenpapier.

Lekker met frisse ijsbergsla, ei en mayonaise.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 25-11-2004
Hits: 5521
Categorie: 
Bijgerechten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
aardappels bakken, aardappelen bakken