Volg ons via
 
 

Kaneelsterretjes

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Kaneelsterretjes

Kaneelsterretjes zijn heerlijke koekjes met een kaneelsmaak.

Ingrediënten:
400 g fijngemalen, ongeschilde amandelen
citroensap uit één uitgeperste citroen
3 - 4 dessertlepels kaneel
250g kristalsuiker
1 snufje zout
5 eiwitten

Bereiden:
De eiwitten met het citroensap en een deel van de suiker stijf kloppen. Ca. 7 eetlepels van de stijve eiwitten in een afgedekt bakje in de koelkast zetten. De gemalen amandelen, de rest van de suiker, het kaneel en het zout in een kom doen en mengen. De rest van de eiwitten erdoor mengen. Rol de amandelmassa beetje bij beetje uit (voeg eventueel wat bloem toe) en steek er sterretjes uit. Leg de sterretjes op een met bakpapier bedekte ovenplaat of rooster en bak de koekjes ca 20 minuten. Haal ze dan uit de oven en strijk dan de geklopte eiwitten uit de koelkast erover (als een glazuur). Bak de koekjes hierna nog vijf minuten.

Bakken:
Elektrische oven: 150ºC, 20 - 25 minuten
Gasoven: stand 1, 20 - 25 minuten
Hete lucht oven: 140ºC - 150ºC, 20 - 25 minuten 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 17-12-2004
Hits: 3763
Categorie: 
Taart en vlaai
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig
Gerelateerde artikelen