Volg ons via
 
 

Weekmenu week 10

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Dit zijn recepten uit een boekje van 10 jaar geleden.Het zijn eenvoudige recepten zonder poespas.De moderne recepten kan je overal op internet weghalen.

Maandag
  • Saucijsjes
  • Spinazie met champignons*
  • Aardappelen
  • Vanillevla met appel

1 3/4 kg spinazie,zout,50 gr.ontbijtspek,200 gr.champignons,peper

Laat de spinazie slinken en kook de groente in 10 minuten gaar.Maak de spinazie op smaak met zout.Bak 50 gr.ontbijtspek knapperig.Voeg 200 gr.in plakken gesneden champignons toe en bak ze even mee.Strooi er wat peper over en schep het mengsel op de spinazie.

Dinsdag

  • Kerrierijst met rozijnen*
  • Witlofsalade
  • Chocoladevla

1 ui,1/2 el kerrie,2 el olie,400 gr.rijst,7 1/2 dl bouillon,50 gr.rozijnen,300 gr.hamlappen,45 gr.margarine,peper,zout,gemberpoeder

Fruit 1 kleingesneden ui en 1/2 el kerrie in 2 el olie.Bak 400 gr.rijst kort mee.Voeg 7 1/2 dl bouillon toe en kook de rijst gaar.Schep de laatste 5 minuten er 50 gr.gewassen rozijnen door.Bak 300 gr.in blokjes gesneden hamlappen in 45 gr.margarine in 10 minuten gaar.Strooi er peper en zout over.Meng het vlees door de rijst en maak het geheel op smaak met wat gemberpoeder.

Woensdag

  • Gebakken mosselen*
  • Kropsla met tomaat
  • Stokbrood
  • Vanille-ijs met chocoladesaus

4 kg mosselen,bouillon,bloem,kerrie,zout,60 gr.margarine, citroen

Kook de schoongemaakte mosselen in 10 minuten in bouillon gaar.Haal de mosselen uit de schelpen.Bestrooi de mosselen met een mengsel van bloem,kerrie en wat zout.Bak de mosselen in 60 gr.margarine bruin.Serveer ze met parten citroen.

Donderdag

  • Schorsenerensoep*
  • Entrecote
  • Bloemkool met kruidensaus
  • Patates frites

50 gr.ham,15 gr.margarine,200 gr.schorseneren,7 1/2 dl bouillon,peper,zout,citroensap,peterselie

Bak 50 gr.in reepjes gesneden ham in 15 gr.margarine.Voeg 200 gr.schoongemaakte en in stukjes gesneden schorseneren toe en bak ze even mee.Giet er 7 1/2 dl bouillon bij en kook de soep 25 minuten.Maak de soep op smaak met peper,zout,wat citroensap en peterselie.

Vrijdag

  • Hamlappen gestoofd met rode wijn of appelsap
  • Koolraap
  • Aardappelen
  • Sinaasappelvla*

70 gr.griesmeel,70 gr.suiker,4 dl sinaasappelsap

Meng 70 gr.griesmeel met 70 gr.suiker.Kook het griesmeel in 8 minuten in 4 dl water gaar.Roer er 4 dl sinaasappelsap door en laat de vla afkoelen.

Dit weekmenu komt van;

http://groups.msn.com/hetgezelligehuishoudclubje/_homepage.msnw?&pps=k

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 04-03-2005
Hits: 1400
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig