Volg ons via
 
 

Weekmenu week 11 2005

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

 
Maandag
  • Vermicellisoep
  • Riblappen
  • Prei met tomatensaus*
  • Aardappelen

1 3/4 kg prei,zout,1 pakje tomatensaus,1 ui,30 gr.margarine,100 gr.champignons

Kook de gesneden prei in water met zout in 15 minuten gaar.Maak van het pakje tomatensaus een saus.Fruit de kleingesneden ui in de margarine en bak de in plakken gesneden champignons mee.Schep het champignonmengsel door de tomatensaus en meng de saus door de gare groente.

Dinsdag

  • Macaronischotel*
  • Komkommersalade met paprika zoetzuur
  • Citroenvla

300 gr.macaroni,zout,1 ui,1 teentje knoflook,30 gr.margarine,250 gr.soepgroenten,1 klein blikje tomatenpuree,1 1/2 dl bouillon,tijm,paprikapoeder,150 gr.boterhamworst

Kook 300 gr.macaroni in water met zout gaar.Fruit 1 kleingesneden ui en 1 kleingesneden teentje knoflook in de margarine.Voeg de soepgroenten,blikje tomatenpuree,bouillon en wat tijm en paprikapoeder toe.Stoof dit 10 minuten.Snijd de boterhamworst in blokjes.Schep het groentemengsel en het vlees door de macaroni.Warm het gerecht goed door.

Woensdag

  • Gemberschnitzel*
  • Witlofsalade met rode biet
  • Gebakken aardappelen
  • Chipolatapudding

4 schnitzels,peper,zout,gemberpoeder,60 gr.margarine,1 el gember,1 el gembersiroop,aardappelmeel

Wrijf de schnitzels in met peper,zout en gemberpoeder.Bak de schnitzels in de margarine in 8 minuten gaar en bruin. Leg het vlees op een voorverwarmde schaal.Doe 1 dl water,1 el kleingesneden gember,1 el gembersiroop,peper en zout in de pan en warm dit goed door.Bind het vocht met wat aangemengd aardappelmeel.

Donderdag

  • Vis in folie*
  • Gestoofde winterwortel
  • Gebakken aardappelen
  • Yoghurtpudding met kiwi

600 gr.wijting,peper,zout,100 gr.champignons,1/2 ui, 4 plakjes ontbijtspek

Leg de schoongemaakte wijting op een stuk aluminiumfolie. Bestrooi de vis met peper en zout.Leg er de in plakken gesneden champignons,1/2 gesnipperde ui en 4 plakjes ontbijtspek op.Vouw het folie goed dicht.Leg het pakketje 35 minuten midden in een hete oven van 200C

Vrijdag

  • Kip met pindasaus
  • Andijviesalade
  • Rijst
  • Koffie met bananencake*

125 gr.margarine,100 gr.suiker,2 eieren,1/2 dl melk,150 gr.zelfrijzend bakmeel,1 banaan,geraspte citroenschil,50 gr.noten

 

Roer 125 gr.margarine met 100 gr.suiker schuimig.Voeg 2 eieren,1/2 dl melk en 150 gr.gezeefd zelfrijzend bakmeel toe.Meng 1 in plakken gesneden banaan,2 tl geraspte citroenschil en 50 gr.gehakte noten door het deeg.Doe het deeg in een ingevette en met bloem bestoven bakblik van 1 ltr.inhoud.Bak de cake in 1 uur in een matig hete oven van 160C gaar en bruin.

Dit weekmenu komt van:

http://groups.msn.com/hetgezelligehuishoudclubje

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 12-03-2005
Hits: 1182
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig