Volg ons via
 
 

Weekmenu week 12

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag
 
  • Grapefruit met zure room
  • Baklappen
  • Raapstelen a la creme*
  • Aardappelen

1 3/4 kg raapstelen,zout,25 gr.margarine,3 el bloem,2 dl melk,peper,zout,25 gr.geraspte kaas

Kook de gesneden raapstelen in weinig water met zout in 15 minuten gaar.Smelt de margarine en voeg de bloem toe.Giet er al roerend de melk bij.Maak de saus op smaak met peper en zout en roer er de geraspte kaas door.Meng de saus door de gare groente.

Dinsdag

  • Aardappelschotel*
  • Doperwten met wortelen
  • Mokkapudding

1 1/4 kg. gare aardappelen,1 ui,45 gr.margarine,200 gr.gehakt,peper,zout,1 ei,2 dl yoghurt,paprikapoeder

Snijd de gare aardappelen in plakken en leg de helft in een vuurvaste schaal.Fruit de kleingesneden ui in de margarine.Voeg het gehakt met peper en zout toe en bak dit gaar en rul.Schep het gehaktmengsel op de aardappelen en dek dit af met de rest van de aardappelen.Klop 1 ei los met 2 dl yoghurt,peper,zout en paprikapoeder.Giet dit over de aardappelen.Zet de schotel 30 minuten in een hete oven van 200C.

Woensdag

  • Kerrie-champignonsoep*
  • Blinde vinken
  • Rode kool
  • Aardappelen

1 ui,2 tl kerrie,40 gr.margarine,200 gr.champignons,5 el bloem,7 1/2 dl bouillon,peper

Fruit de kleingesneden ui met 2 tl kerrie in de margarine.Voeg in plakken gesneden champignons toe en bak ze kort mee.Strooi er bloem over en warm dit goed door.Giet er onder goed roeren,in gedeelten, de bouillon bij. Kook de soep nog 5 minuten en maak hem op smaak met peper.

Donderdag

  • Italiaanse karbonade*
  • Spruiten
  • Macaroni
  • Fruit

4 schouderkarbonades,peper,zout,45 gr.margarine,1 ui,1 laurierblad,1/2 tl rozemarijn,1 dl bouillon,2 dl tomatensap,koffieroom

Wrijf de schouderkarbonades in met peper en zout.Bak het vlees in de margarine bruin.Voeg kleingesneden ui,laurierblad,rozemarijn,bouillon en tomatensap toe.Stoof het vlees in 1 uur gaar.Roer een scheutje koffieroom door de saus.

Vrijdag

  • Tomaten-groentensoep
  • Varkensfricandeau (vleeswaren)
  • Koolrabi met roomsaus*
  • Aardappelen

1 kg koolrabi,zout,1 pakje witte sauspoeder,1 pakje verse roomkaas (b.v. Mon Chou),peper,peterselie

Snijd de geschilde koolrabi in repen.Kook de groente in water met zout in 20 minuten gaar.Maak van de sauspoeder een saus.Verkruimel het pakje verse roomkaas en roer dit door de saus.Maak de saus op smaak met peper en peterselie.Giet de saus over de gare groenten.

Dit weekmenu komt van:
http://groups.msn.com/hetgezelligehuishoudclubje

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 18-03-2005
Hits: 1355
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig