Volg ons via
 
 

Weekmenu week 14 2005

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag
  • Koninginnesoep
  • Hachee*
  • Rode kool
  • Aardappelen

400 gr.doorregen runderlappen,peper,zout,50 gr.margarine,3 uien,2 el bloem,1/2 ltr.bouillon,1 laurierblad,azijn,2 kruidnagels

Snijd de runderlappen in blokjes en bestrooi ze met peper en zout.Bak het vlees in de margarine bruin.Voeg de in ringen gesneden uien toe en fruit ze mee.Strooi er de bloem over en warm dit door.Giet er onder goed roeren de bouillon bij met laurierblad,wat azijn en de kruidnagels.Stoof het gerecht in 2 uur gaar.

Dinsdag

  • Omelet
  • Nasi goreng
  • Koffie met appelkoek*

1 pak broodmix,75 gr.basterdsuiker,50 gr.margarine,1 ei,1 kg appels,abrikozenjam

Maak van het pak broodmix volgens de gebruiksaanwijzing met de basterdsuiker,margarine en ei een deeg en laat dit 1/2 uur rijzen.Rol het deeg uit en leg het op een ingevet bakblik.Leg er 1 kg in schijfjes gesneden appels op.Laat de koek nog 15 minuten rijzen.Bak de koek in het midden van een hete oven 200C in 30 minuten gaar.Bestrijk de warme koek met abrikozenjam en snijd hem in stukken.

Woensdag

  • Champignonsoep
  • Gebakken vis*
  • Koolraap met peterselie
  • Gebakken aardappelen

500 gr.diepvries visfilet,bloem,peper,zout,kerrie,1 ui,50 gr.margarine

Laat de visfilet half ontdooien en snijd het dan in blokjes.Bestrooi de vis met een mengsel van bloem,zout, peper en kerrie.Fruit 1 kleingesneden ui in de margarine.Voeg de visblokjes toe en bak ze in 10 minuten gaar en bruin.

Donderdag

  • Schnitzel
  • Witlof met pittige kerriesaus*
  • Aardappelen
  • Vanillevla

1 kg witlof,1 pakje kerriesaus,25 gr.rozijnen,1 tl kerrie

Snijd de schoongemaakte witlof klein.Maak van pakje kerriesaus met 2 dl water een saus.Roer de gewassen rozijnen en de kerrie door de saus.Kook het witlof in de kerriesaus in 10 minuten gaar.

Vrijdag

  • Kip met vruchtensaus*
  • Doperwten met mais
  • Rijst
  • Karamelpudding met slagroom

1 braadkip,paprikapoeder,peper,zout,60 gr.margarine,1 blikje fruitcocktail,1 el gember met siroop,gemberpoeder,1 1/2 el aardappelmeel

Bestrooi de braadkip van binnen en aan de buitenkant met paprikapoeder,peper en zout.Braad de kip in de margarine in 1 uur bruin en gaar.Neem de kip uit de pan.Verwarm 1 blikje fruitcocktail met 1/2 dl water,de kleingesneden gember,de gembersiroop en een mespunt gemberpoeder.Bind het vocht met 1 1/2 el aangemengd aardappelmeel.


Dit weekmenu komt van:
http://groups.msn.com/hetgezelligehuishoudclubje

 

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 03-04-2005
Hits: 944
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig