Volg ons via
 
 

Weekmenu week 16 2005

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

 
Maandag
  • Viscurry*
  • Gemengde salade
  • Rijst
  • Chocoladevla met blokjes peer

1 ui,1 el kerrie,1 teentje knoflook,45 gr.margarine,500 gr.kabeljauwfilet,1 appel,25 gr.kokos,3 el bloem,4 dl bouillon,1 dl yoghurt

Fruit 1 kleingesneden ui met 1 el kerrie en 1 uitgeperst teentje knoflook in 45 gr.margarine.Voeg 500 gr.in blokjes gesneden kabeljauwfilet,1 in blokjes gesneden appel en 25 gr.kokos toe en bak dit even mee.Strooi er 3 el bloem over en warm dit goed door.Voeg 4 dl bouillon toe en laat dit 10 minuten sudderen.Roer er 1 dl yoghurt door en warm de curry goed door.

Dinsdag

  • Hamlappen
  • Venkel met champignons
  • Aardappelen

750 gr.venkel,zout,250 gr.champignons,30 gr.margarine,1 el bloem, 1/2 dl koffiemelk,peper,paprikapoeder

Kook 750 gr.gesneden venkel in water met zout in 20 minuten gaar.Bak 250 gr.gesneden champignons in 30 gr.margarine.Strooi er 1 el bloem over en warm dit goed door.Giet er 1/2 dl koffiemelk bij.Maak de champignonsaus op smaak met peper,zout en paprikapoeder en schep hem op de gare groente.

Woensdag

  • Kalfslappen met citroensaus*
  • Worteltjes met preiringen
  • Aardappelen
  • Chipolatapudding

500 gr.kalfslappen,peper,zout,45 gr.margarine,2 1/2 dl bouillon,1/2 citroen,2 el bloem,1/2 dl yoghurt

Wrijf de kalfslappen in met peper en zout.Bak het vlees in 45 gr.margarine bruin.Voeg de warme bouillon en de schil van 1/2 citroen toe en stoof het vlees 1 uur. Bind het vocht met 2 el aangemengde bloem en roer er het sap van 1/2 citroen en 1/2 dl yoghurt door.

Donderdag

  • Tomatensoep
  • Vleesrolletjes*
  • Spitskool met sesamzaad
  • Aardappelen

200 gr.gehakt,2 augurken,1 kleine ui,peper,zout,paprikapoeder,8 plakjes ontbijtspek,45 gr.margarine

Maak 200 gr.gehakt aan met 2 kleingesneden augurken,1 geraspt uitje,peper,zout en paprikapoeder.Vorm er 4 rolletjes van.Wikkel ieder rolletje in 2 plakjes ontbijtspek en steek dit vast met een cocktailprikker.Bak de rolletjes in de margarine in 15 minuten bruin en gaar.

Vrijdag

  • Speklappen met barbecuesaus
  • Rode bietensalade
  • Aardappelen
  • Yoghurt met banaan

400 gr.speklappen,peper,zout,25 gr.margarine,1/3 pot mangochutney,1/2 el maizena,citroensap,tomatenketchup

Wrijf de speklappen in met peper en zout.Bak het vlees in 25 gr.margarine in 20 minuten bruin en gaar.Breng de mangochutney met 1 dl water aan de kook.Bind de saus met de aangemengde maizena.Maak de saus op smaak met citroensap en wat tomatenketchup.

Dit weekmenu komt van;
http://groups.msn.com/hetgezelligehuishoudclubje

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 18-04-2005
Hits: 847
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig