Volg ons via
 
 

Weekmenu week 17 2005

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag
  • Koninginnesoep
  • Spiezen*
  • Worteltjes met peterselie
  • Gebakken aardappeltjes

200 gr.varkenshaas,2 bananen,50 gr.ontbijtspek,peper en zout

Snijd de varkenshaas in blokjes.Snijd 2 gepelde bananen in dikke plakken en wikkel ieder stuk in 1/2 plakje ontbijtspek.Rijg de blokjes vlees en de stukken banaan aan spiezen.Leg ze 10 minuten onder de grill of bak ze in de koekenpan.Bestrooi het vlees met peper en zout.

Dinsdag

  • Vlees met ananas
  • Gestoofde andijvie met geraspte kaas
  • Aardappelen
  • Tweekleurenvla

1 blikje ananasstukjes,2 el ketjap,1 el azijn,1 ui,peper,zout, 300 gr.hamlappen,30 gr.margarine,aardappelmeel

Maak een marinade van 2 el ananassap,2 el ketjap,1 el azijn,1 kleingesneden ui,peper en zout.Snijd 300 gr.hamlappen in blokjes en laat het vlees 1 uur op een koele plaats in de marinade staan.Dep het vlees droog en bak het in 30 gr.margarine bruin.Voeg de marinade en 1 dl water toe en stoof het vlees 15 minuten.Roer de ananasstukjes erdoor en bind het vocht met aangemengd aardappelmeel.

Woensdag

  • Hamschnitzels*
  • Spinazie a la creme
  • Aardappelen
  • Aardbeienyoghurt

4 plakken magere ham a 50 gr.4 plakken kaas,1 ei,bloem, paneermeel,60 gr.margarine

Leg op 4 plakken magere ham van 50 gr. een plak kaas.Vouw de ham dubbel.Klop in een diep bord 1 ei los.Haal de plakken ham door de bloem en dan door het ei.Wentel ze daarna door paneermeel.Bak de hamschnitzels in de margarine aan beide zijden bruin.

Donderdag

  • Halve grapefruit
  • Hamburger*
  • Doperwtjes met champignons
  • Gebakken aardappelen

4 hamburgers,20 gr.margarine,4 augurken,1 tomaat,1 ui, tomatenketchup

Bak de hamburgers in de margarine bruin en gaar.Snijd de augurken klein,snijd de tomaat in plakken en de ui in ringen.Verdeel de augurken,de tomaat en de uieringen over de hamburgers.Geef er tomatenketchup bij.

Vrijdag

  • Omelet
  • Kropsla met taugé en paprika zoetzuur
  • Nasi goreng
  • Koffie met koffiebroodje*

1/2 pak broodmix,30 gr.rozijnen,20 gr.oranjesnippers, abrikozenjam

Maak van broodmix deeg volgens de gebruiksaanwijzing.Laat het deeg 15 minuten rijzen.Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap en strooi er de rozijnen met oranjesnippers op.Rol de deeglap op.Snijd de rol in plakken van 2 1/2 cm en leg ze op een ingevet bakblik.Laat ze 30 minuten rijzen.Bak de koffiebroodjes 25 minuten in een hete oven 220C en bestrijk ze warm met abrikozenjam.

Dit weekmenu komt van:
http://groups.msn.com/hetgezelligehuishoudclubje

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 24-04-2005
Hits: 862
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig