Volg ons via
 
 

Weekmenu week 18 2005

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.


 
Maandag
  • Minestronesoep
  • Gebakken lever met uienringen
  • Raapstelen met kaas*
  • Aardappelen

1 3/4 kg raapstelen,zout,nootmuskaat,50 gr.belegen geraspte kaas,aardappelmeel

Maak de raapstelen schoon en snijd ze klein.Kook de raapstelen met aanhangend water en zout in 15 minuten gaar.Roer er wat nootmuskaat en de geraspte kaas door.Bind het vocht met wat aangemengd aardappelmeel.

Dinsdag

  • Paprikasoep*
  • Karbonaadje
  • Bloemkool
  • Aardappelen

1 ui,1 groene paprika,1 teentje knoflook,30 gr.margarine, 7 1/2 dl.tomatensap,1 bouillontablfet,peper en zout

Smoor een kleingesneden ui,de in blokjes gesneden paprika en het uitgeperste teentje knoflook in de margarine.Voeg tomatensap en bouillontablet toe en kook de soep nog 5 minuten.Maak op smaak met peper en zout.

Woensdag

  • Spaghettischotel*
  • Komkommersalade
  • Yoghurt met fruit

400 gr.spaghetti,1 ui,30 gr.margarine,250 gr.gehakt,250 gr. champignons,1 blikje tomatenpuree,1 dl bouillon,peper, zout, paprikapoeder,1 pakje kaassaus

Kook de spaghetti gaar.Fruit de kleingesneden ui in de margarine.Voeg het gehakt toe en bak dit gaar en rul.Doe er de champignons,1 blikje tomatenpuree en de bouillon bij.Maak de gehaktsaus op smaak met peper,zout en paprikapoeder.Maak het pakje kaassaus volgens de gebruiksaanwijzing.Schep de helft van de spaghetti in een ovenvaste schaal,verdeel de gehaktsaus erover en dek dit af met de rest van de spaghetti.Giet de kaassaus erover en zet de schotel 25 minuten in een matig hete oven 175C.

Donderdag

  • Tartaartjes met jachtsaus*
  • Rode bieten met sinaasappel
  • Aardappelen
  • Vanillevla met kokos

4 tartaartjes,peper,zout,60 gr.margarine,1 ui,10 gr.margarine,100 gr.champignons,1 pakje bruine saus,2 el tomatenketchup

Bestrooi de tartaartjes met peper en zout en bak ze in de margarine bruin.Fruit een kleingesneden ui in 10 gr.margarine.Voeg de in plakken gesneden champignons toe en bak ze even mee.Maak 1 pakje bruine saus klaar.Roer het champignonmengsel en 2 el tomatenketchup door de saus.

Vrijdag

  • Schnitzels
  • Doperwtjes
  • Patates frites
  • Rabarberpudding*

750 gr.rabarber,stukje citroenschil,suiker,8 blaadjes gelatine

Kook de schoongemaakte rabarber met een stukje citroenschil in 10 minuten gaar.Maak het moes op smaak met suiker.Los de geweekte blaadjes gelatine op in de hete rabarber.Giet de massa in een met water omgespoelde vorm en laat hem opstijven.Geef er vanillevla bij.

Dit weekmenu komt van:

http://groups.msn.com/hetgezelligehuishoudclubje

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 02-05-2005
Hits: 1386
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig