Volg ons via
 
 

Weekmenu week 21 2005

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

 
Maandag
  • Maaltijdsalade*
  • Volkorenbrood
  • Vers fruit

500 gr.aardappelen,2 el olie,6 el azijn,1 teentje knoflook,peper,zout,1 kleine rookworst,1/2 komkommer,1 ui,4 augurken,paprika zoetzuur

Kook de aardappelen in de schil in 25 minuten gaar.Pel ze en snijd ze in plakken.Maak een sausje van 2 el olie,6 el azijn,1 uitgeperst teentje knoflook,peper en zout.Meng de saus door de warme aardappelplakken en laat ze afkoelen.Snijd 1 rookworst en 1/2 komkommer in plakken.Snijd 1 ui en 4 augurken klein.Schep alles voorzichtig door elkaar en garneer de salade met paprika zoetzuur.

Dinsdag

  • Kipfilet*
  • Erwtjes
  • Gebakken krielaardappelen
  • Ananasbavarois

2 el bloem,peper,zout,4 kipfilets,45 gr.margarine,1 1/2 dl sinaasappelsap,1 sinaasappel,mespuntje gemberpoeder,1 el maizena

Meng 2 el bloem met peper en zout en wentel er 4 kipfilets in.Bak de kipfilet in 45 gr.margarine in 10 minuten gaar.Verwarm 1 1/2 dl sinaasappelsap met het vruchtvlees van 1 sinaasappel,een mespuntje gemberpoeder,peper en zout.Bind de saus met 1 el aangemengde maizena.Giet de saus over de kipfilets.

Woensdag

  • Runderlappen*
  • Gestoofde prei met citroen
  • Aardappelen
  • Vanillevla

500 gr.runderlappen,peper,zout,45 gr.margarine,1 ui,3 dl tomatensap,1/2 bouillontablet,1 laurierblad

Wrijf 500 gr.runderlappen in met peper en zout.Bak het vlees in 45 gr.margarine bruin.Bak 1 kleingesneden ui mee.Voeg 3 dl tomatensap,1/2 bouillontablet en 1 laurierblad toe.Stoof het vlees in 2 uur gaar.

Donderdag

  • Groentesoep
  • Verse worst
  • Witte koolsalade*
  • Gebakken aardappelen

400 gr.witte kool,1/2 dl yoghurt,1 el slasaus,peper,zout,1 tl karwijzaad,1 banaan

Schaaf 400 gr.witte kool fijn.Maak een sausje van 1/2 dl yoghurt,1 el slasaus,peper en zout.Meng het sausje en 1 tl karwijzaad door de kool en laat dit enige tijd intrekken.Garneer de salade met plakjes banaan.

Vrijdag

  • Goelasjsoep
  • Vissticks met yoghurtsaus*
  • Worteltjes met preiringen
  • Aardappelpuree

8 vissticks,45 gr.margarine,1 bekertje (1,25 dl) Bulgaarse yoghurt,2 el slasaus,1 el kleingesneden bieslook,1 el kleingesneden peterselie,1/2 tl mosterd,zout

Bak 8 vissticks in 45 gr.margarine bruin en gaar.Maak een saus van 1 bekertje Bulgaarse yoghurt,2 el slasaus,1 el bieslook,1 el kleingesneden peterselie,1/2 tl mosterd en wat zout.Geef de saus bij de vissticks.

Dit weekmenu komt van:
http://groups.msn.com/hetgezelligehuishoudclubje

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 22-05-2005
Hits: 918
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig