Volg ons via
 
 

Weekmenu 22 2005

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

 
Maandag
  • Gebakken tartaartjes
  • Bloemkool met paprika*
  • Peterselie-aardappelen
  • Vanillevla met aardbeien

1 bloemkool,zout,sap van 1/2 citroen,1 rode en 1 groene paprika,25 gr.gesmolten boter

De bloemkool schoonmaken,wassen en opzetten met een bodempje water met zout en citroensap.De kool in 15-20 minuten gaar koken,met een schuimspaan uit de pan nemen en op een verwarmde schotel leggen.In de kooktijd van de bloemkool de paprika's schoonmaken en in reepjes snijden.De reepjes in gezouten water enkele minuten koken.De rode en groene reepjes paprika op en naast de bloemkool leggen en de gesmolten boter erover gieten.

Dinsdag

  • Gehaktrollade*
  • Chinese kool a la Chinoise*
  • Gekookte aardappelen
  • Yoghurt

Gehaktrollade voor 2 dagen

600 gr.rundergehakt,zout,peper,1 ei,2 sneetjes wittebrood zonder korst,melk,100 gr.geraspte kaas,2 el gehakte peterselie,3 hardgekookte eieren,bloem,50 gr.boter,1/2 dl bouillon

Het gehakt aanmaken met zout,peper,ei,het in de melk geweekte en uitgeknepen brood,de kaas en de peterselie.Een ovale koek ervan vormen,daarop de gepelde eieren leggen en het gehakt goed om de eieren heenvouwen.De naad goed glad strijken.De rollade door bloem wentelen en in de boter aan alle kanten bruin bakken,de bouillon toevoegen en de rollade 45 minuten zachtjes stoven onder af en toe keren.De helft van de rollade in plakken snijden en warm serveren met de jus apart erbij.

Chinese kool a la Chinoise

750 gr.chinese kool,2 el olie,1 teentje knoflook,zout,1 dl water,1/2 el maizena,1 el sherry,1 el sojasaus,1/2 tl gemberpoeder,1 tl suiker

De kool schoonmaken en in reepjes snijden.De reepjes goed wassen,eerst het witte gedeelte,dan de groene reepjes.Wit en groen uit elkaar houden.De olie verhitten en de witte stukjes van de kool 2 minuten al omscheppend bakken.Een uitgeknepen teentje knoflook toevoegen,het groene gedeelte toevoegen en 1 minuut bakken.Zout,water of bouillon toevoegen,alles aan de kook laten komen.De maizena met sherry en sojasaus aanmengen,gemberpoeder en suiker toevoegen en al roerende bij de kool doen.Alles nog 1 minuutje zachtjes laten stoven.

Woensdag

  • Koude gehaktrollade (van de dag tevoren)
  • Aardappelsalade met radijs*
  • Warme kersen met vanille-ijs*

Aardappelsalade met radijs

750 gr.koude,gekookte aardappelen,6 el azijn,4 el olie,zout,peper,mespuntje mosterd,2 bosjes radijs,100 gr.zeer fijne gare doperwtjes (uit blik),4 el mayonaise,4 el kwark,1 hardgekookt ei

De aardappelen in plakjes of blokjes snijden.Azijn,olie,zout, peper en mosterd door elkaar kloppen en op de aardappelen gieten.De plakjes of blokjes aardappelen erdoor wentelen en enige tijd wegzetten.De radijsjes schoonmaken en in plakjes snijden.Ze bij de aardappelen doen en de doppers toevoegen.Mayonaise,kwark en een verkruimeld hardgekookt ei door elkaar roeren en dit sausje door de sla mengen.

Warme kersen met vanille-ijs

500 gr.kersen,4 dl water,300-400 gr.suiker (afhankelijk van de zoetheid van de kersen),stukje pijpkaneel,maizena,1/4 ltr.vanille-ijs

De kersen wassen,de steeltjes verwijderen en de kersen ontpitten.Je kunt ook de kersen doormidden snijden en de pit eruit halen.Water met suiker en kaneel aan de kook brengen,de suiker laten oplossen en de kersen erin doen.Aan de kook laten komen en zeer zachtjes 5 minuten laten koken.De kersen met een schuimspaan uit de pan nemen,in een schaal doen en het vocht 5 minuten hard laten koken.Kaneel eruit nemen en eventueel met wat aangemaakte maizena binden.Het sausje over de kersen gieten en direkt serveren met ijskoud ijs.

Donderdag

  • Kerriesoep
  • Varkensvinken*
  • Komkommer-tomatensalade*
  • Gekookte aardappelen

Varkensvinken

4 varkensschnitzels a 50 gr.,200 gr.gehakt h/h,zout,peper,1 geraspt uitje,2 el gehakte peterselie,bloem,80 gr.boter

Vraag de slager de schnitzels zeer plat te slaan.Het gehakt aanmaken met zout,peper,het geraspte uitje en de peterselie.Van het gehakt 4 rolletjes vormen en op de plakjes vlees leggen.Het vlees oprollen en vaststeken met prikkertjes.De rolletjes door bloem wentelen en in de boter snel aan alle kanten bruin bakken.Het vuur laag zetten en de rolletjes onder af en toe keren 20 minuten nabakken.De rolletjes uit de pan nemen,de prikkertjes verwijderen en de jus afmaken met een scheutje water of bouillon.Rolletjes en jus apart serveren.

Komkommer-tomatensalade

1 komkommer,zout,4 tomaten.Voor de dressing;6 el olie,2 el azijn,zout,peper,2 el bieslook

De komkommer eventueel schillen en in plakjes schaven.De komkommerplakjes met zout bestrooien en op een vergiet laten uitlekken.De tomaten ontvellen en in plakjes snijden.Komkommer en tomaat door elkaar mengen.Olie,azijn,zout,peper en bieslook goed door elkaar kloppen en over de groenten gieten.Voorzichtig erdoor mengen.

Vrijdag

  • Goelasj*
  • Tomatensalade*
  • Macaroni
  • Kwark met aardbeien of kersen

Goelasj

500 gr.magere runderlappen,500 gr.ui,60 gr.boter,zout, peper,1 el paprikapoeder,1 teentje knoflook,1 el bloem,2 1/2 dl bouillon,1/8 ltr.zure room

Het vlees in dobbelsteentjes snijden,de uien in niet te kleine stukken hakken en het vlees in de boter snel aan alle kanten goudbruin bakken.De uien toevoegen,even meebakken,zout,peper,paprikapoeder en een uitgeknepen teentje knoflook en de bloem erover stuiven.Al omscheppende 1 minuut bakken en vervolgens de (verwarmde) bouillon erbij schenken.Met een deksel op de pan zeer zachtjes zeker 1 1/2 uur laten stoven.Is het vlees dan nog niet zacht,stoof het dan wat langer.Haal de pan van het vuur en schep de zure room erdoor.

Tomatensla

400 gr.tomaten,1 uitje,Voor de dressing; 2 el azijn,3 el olie,zout,peper,snufje suiker,mespuntje mosterd

De tomaten ontvellen en in plakjes snijden.Het uitje erop snipperen.Azijn,olie,zout,peper,suiker en mosterd door elkaar kloppen en de dressing op de tomaten gieten.

 

Dit menu komt van;

http://groups.msn.com/hetgezelligehuishoudclubje

 

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 28-05-2005
Hits: 2413
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig