Volg ons via
 
 

Weekmenu week 23 2005

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag
  • Bouillon met reepjes paprika
  • Tomaten-champignontoastjes*

Tomaten-champignontoastjes

400 gr.champignons,2 el boter,zout,peper,maizena,1 dl room,8 sneetjes brood,100 gr.gekookte ham,4 grote of 8 kleine tomaten,8 plakken belegen kaas

De champignons schoonmaken en in plakjes snijden.Ze in de boter snel goudbruin bakken.Met zout en peper bestrooien en het vocht binden met wat met de room aangelengde maizena.De sneetjes brood roosteren en op een bakblik leggen.De champignons erover verdelen,de ham in reepjes gesneden erop leggen met daarop de in plakken gesneden tomaat.Alles afdekken met een plak kaas en de sneetjes in een hete oven of onder de grill zetten tot de kaas is gesmolten en een mooi kleurtje heeft gekregen.Uiteraard direct eten.
 

Dinsdag
  • Aspergecocktail*
  • Varkensfilet*
  • Worteltjes met peultjes
  • Gekookte aardappelen

Aspergecocktail

300 gr.gekookte asperges,2 sinaasappels,2 el mayonaise,4 el half-stijf geslagen room,2 el sinaasappelsap,weinig zout en peper

De gekookte asperges in stukjes snijden,de kopjes bewaren voor de garnering.De sinaasappelen pellen,in plakken snijden,de pitjes verwijderen en de plakken in nette stukjes snijden.Door de asperges mengen en dit mengseltje verdelen over 4 glazen.Een glad sausje maken van de mayonaise,room,sinaasappelsap,zout en peper en dit sausje over de glazen verdelen.De aspergekopjes er bovenop leggen en eventueel de rand van het glas garneren met een plakje sinaasappel.

Varkensfilet voor 2 dagen

700 gr.schouderfilet,zout,peper,80 gr.boter,handje kleine uitjes,50 gr.champignons,1 glas witte wijn,1 1/2 dl bouillon,1 el bloem,1/2 dl koffieroom

Het vlees met zout en peper inwrijven en in de boter aan alle kanten dichtschroeien.Het vlees zachtjes,met een deksel op de pan,in 45 minuten en onder af en toe bedruipen en keren gaar braden.De laatste 10 minuten het deksel van de pan nemen,de geschilde uitjes en de schoongemaakte champignons bij het vlees bakken,de wijn en bouillon toevoegen en het vlees onder voortdurend bedruipen nog 10 minuten stoven.Het vlees uit de pan nemen.Bloem en room tot een glad papje mengen en daarmee de jus binden.Nog 5 minuten zachtjes koken.De helft van het vlees in plakken snijden,op een verwarmde schotel leggen en een deel van de saus erop gieten.De rest van de saus apart erbij geven.De andere helft van het vlees voor de volgende dag bewaren.
 

Woensdag
  • Tomatensoep van verse tomaten*
  • Koude varkensrollade (van gisteren)
  • 3 Kleurensla*
  • Gebakken krieltjes

Tomatensoep van verse tomaten

25 gr.doorregen rookspek,2 el boter,2 uien,1 kg soeptomaten,2 el bloem,8 dl bouillon,zout,peper,enkele takjes selderij en peterselie,50 gr.champignons,1 eierdooier,scheut melk of room

Het spek in stukjes snijden en uitbakken in de boter.De gesnipperde uien meebakken tot ze glazig zijn.De gewassen en schoongemaakte tomaten in parten toevoegen,bloem erover stuiven en erdoor roeren.De bouillon toevoegen met zout,peper,wat takjes selderij en peterselie.De soep 30 minuten zachtjes koken en vervolgens zeven.De in plakjes gesneden champignons in 5 minuten erin gaar laten worden.De eierdooier met wat melk of room loskloppen,wat van de hete soep erbij kloppen en dit mengseltje,van het vuur af,bij de soep roeren.

3 Kleurensla

1 rettich,1 kleine komkommer,4 tomaten,2 groene paprika's,blaadjes sla.Voor de dressing; 6 el olie,2 el azijn,zout,peper,1 gehakt sjalotje.Voor de garnering;2 el gehakte bieslook

De rettich schillen en in plakjes schaven,de komkommer eventueel schillen en in niet al te dunne plakjes snijden,de tomaten ontvellen en in plakjes snijden en de paprika's schoonmaken en in reepjes snijden.Op een platte schotel slablaadjes leggen,de plakjes rettich,plakjes komkommer,plakjes tomaat en reepjes paprika naast elkaar erop leggen en de dressing erover gieten.Maak de dressing door alle ingredienten daarvoor krachtig door elkaar te kloppen.De sla garneren met de fijngehakte bieslook.

Gebakken krieltjes met uitjes

750 gr.geschrapte krieltjes,zout,olie,2 uien,peper,paprikapoeder

De krieltjes wassen en in ruim water met zout 10 minuten koken.Ze afgieten en droogstomen.Een laagje olie in een grote koekenpan verhitten,de krieltjes toevoegen en onder af en toe omscheppen en schudden goudbruin bakken.De laatste minuten de gesnipperde uien meebakken.Met peper en paprikapoeder bestrooien.De aardappeltjes met de uitjes met een schuimspaan uit de pan nemen.
 

Donderdag
  • Spitskoolsalade*
  • Gepofte aardappelen*
  • Wentelteefjes*

Spitskoolsalade

300 gr.spitskool,4 hardgekookte eieren,150 gr.gekookte ham,4 tomaten,2 augurken.Voor de dressing;6 el olie,2 el azijn,zout,peper,1 zeer fijn gesnipperd uitje,mespunt mosterd

De kool schoonmaken en in zeer dunne reepjes snijden.De eieren pellen en in partjes snijden,de ham in blokjes snijden,de tomaten ontvellen en in stukjes snijden en de augurken in plakjes snijden.Kool,ham,tomaat en augurk door elkaar mengen en in een schaal doen.De dressing erdoor mengen (klop alle ingredienten voor de dressing goed door elkaar) en de partjes ei bovenop de salade leggen.

Gepofte aardappelen

8 kruidige aardappelen,boter,8 el kwark,1 uitje,zout,peper,4 el gehakte peterselie

De aardappelen met schil en al onder de koude kraan boenen,drogen en verpakken in beboterde velletjes aluminiumfolie.Deze pakjes op een rooster onderin een voorverwarmde oven leggen (220C) gedurende 40 minuten.De aardappelen met handschoenen uit de oven halen,het folie aan de bovenkant lospeuteren,de aardappel een flinke inkeping geven en wat kruim naar boven laten komen.In deze inkeping een lepel van de kruidenkwark leggen.Maak deze in de tijd dat de aardappelen in de oven liggen.Klop de kwark met een geraspt uitje,zout,peper en peterselie tot een glad sausje.

Wentelteefjes

2 eieren,1 tl kaneel,40 gr.suiker,3 dl melk,8 sneetjes oud brood zonder korst,boter om te bakken

De eieren met kaneel en suiker loskloppen en de melk toevoegen.Dit sausje in een platte schotel leggen,de sneetjes brood erin leggen zodat het eiermengseltje in het brood kan trekken.De sneetjes in de boter aan beide kanten bruin bakken.Geef ze 'warm',eventueel bestrooid met suiker
 

Vrijdag
  • Doperwtjes met champignons*
  • Aardappelpuree uit de oven*
  • Yoghurt

Doperwtjes met champignons

2 kg doperwtjes in de schil,zout,100 gr.champignons,2 el boter,150 gr.gekookte ham,150 gr.kaas,peper,scheutje koffieroom

De doppers doppen en in weinig water met zout gaar koken.Hele kleintjes zijn al in 5 minuten gaar,de wat grotere in 10 minuten.In die tijd de eventueel in plakjes gesneden champignons bakken in de boter,de in blokjes gesneden ham toevoegen,even meebakken en de in blokjes gesneden kaas toevoegen.Met peper bestrooien en een scheutje room erdoor roeren.De gare doperwtjes erdoor scheppen.

Aardappelpuree uit de oven

1 ei,aardappelpuree van 1 kg aardappelen,2 el gehakte peterselie

Het ei splitsen in dooier en wit.De dooier door de hete puree scheppen,het eiwit stijf kloppen en door de puree spatelen.De gehakte peterselie erdoor mengen en de puree overdoen in een beboterde ovenvaste schotel.15 Minuten in een voorverwarmde oven van 220C zetten.


Dit weekmenu komt van:
http://groups.msn.com/hetgezelligehuishoudclubje

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 05-06-2005
Hits: 1407
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig