Volg ons via
 
 

Weekmenu week 26 2005

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag
  • Komkommersoep
  • Moussaka

Komkommersoep

500 gr.komkommer,1 ui,30 gr.boter,30 gr.bloem,1 ltr.bouillon,1 eierdooier,scheutje koffieroom,zout,peper,1 el gehakte dille,sap van 1/2 citroen

De komkommers eventueel schillen en in blokjes snijden.Ze samen met de gesnipperde ui in de boter glazig fruiten.De bloem toevoegen en erdoor roeren en dan scheutje voor scheutje de bouillon.Blijven roeren tot de soep is gebonden.De soep met een deksel op de pan 15 minuten zachtjes koken.In die tijd de eierdooier met de room en wat zout en peper loskloppen.Wat van de hete soep in een klein straaltje bij dit mengseltje kloppen en dit mengseltje (van het vuur af) bij de rest van de soep in de pan kloppen.De soep afmaken met gehakte dille en citroensap.

Moussaka

2 aubergines,zout,2 courgettes,500 gr.aardappelen,2 tomaten,olijfolie,300 gr.gehakt halfom,2 uien,zout,peper,teentje knoflook,1 tl oregano,1/2 tl basilicum,2 eieren,2 el melk,2 el geraspte kaas

De aubergines wassen,drogen en in plakken van 1 cm dik snijden.De plakken bestrooien met zout en in een vergiet leggen.De courgettes wassen,in plakken snijden en met zout bestrooien.Ook in een vergiet laten uitlekken.De aardappelen schillen en in plakjes snijden.De tomaten ontvellen en in parten snijden.Een scheutje olie in een grote koekenpan verhitten.De plakken aubergine erin bruin bakken.De aubergines uit de pan nemen,weer wat olie in de pan doen en de plakken courgettes bruin bakken.Vervolgens de plakjes aardappel bruin bakken en uit de pan nemen.Het gehakt in dezelfde pan roerbakken,met de gesnipperde uien,zout,peper,een uitgeknepen teentje knoflook en de kruiderij.De parten tomaat toevoegen en het gehakt nog even laten pruttelen.In een ovenvaste schotel laag om laag aubergines,courgettes,aardappelen,gehakt leggen.Zorgen dat de laatste laag uit aubergines bestaat en de schotel,afgedekt,in een voorverwarmde oven zetten 220C gedurende 40 minuten.De eieren loskloppen met melk en kaas,dit mengseltje in de schotel gieten en de schotel nu zonder deksel nog 15 minuten bakken.

 Dinsdag

  • Bouillon met geroosterd brood
  • Haringsalade

Haringsalade

4 haringen uit een potje,750 gr.gekookte aardappelen,500 gr.gekookte bietjes,2 zure appelen,2 uien,4 zure augurken,zout,peper,6 el azijn,4 el olie.Als garnering;sla,tomaat en ei

De haringen laten uitlekken en in stukjes snijden.Ze vermengen met de in plakjes of blokjes gesneden aardappelen,de in plakjes of blokjes gesneden biet,de in blokjes gesneden appel,de gesnipperde uien en de in plakjes gesneden auturken.Zout,peper,azijn en olie toevoegen en door elkaar mengen.De salade afgedekt in de koelkast zetten.Blaadjes sla op een schotel leggen,de salade erop leggen en garneren met partjes tomaat en partjes ei.

 Woensdag

  • Kerrieragout met lamsvlees
  • Gekookte rijst
  • Perzik

Kerrieragout met lamsvlees

400 gr.lamslappen,4 el boter,1 ui,1 1/2 el kerrie,2 el bloem,1/2 ltr.bouillon,zout,peper,100 gr.champignons,2 paprika's,2 tomaten,scheutje koffieroom

Het vlees in dobbelsteentjes snijden en in de boter bruin bakken.Het vlees uit de pan nemen,de gesnipperde ui met de kerrie goudbruin fruiten,de bloem erover stuiven en erdoor roeren.De bloem even laten meebakken en al roerende de bouillon toevoegen.Het vlees in de pan doen,zout en peper toevoegen en 1 1/2 uur zachtjes laten stoven.In die tijd de champignons schoonmaken en eventueel in plakjes snijden,de paprika's in reepjes snijden en de tomaten ontvellen en in stukjes snijden.De groenten bij het vlees in de pan doen en nog 20 minuten zachtjes laten pruttelen.De ragout afmaken met een scheutje koffieroom.

 Donderdag

  • Boerenomelet
  • Yoghurt met aardbeien

Boerenomelet

500 gr.gekookte aardappelen,50 gr.doorregen spek,6 eieren,zout,peper,6 el melk,100 gr.gekookte ham in blokjes,4 tomaten,2 el gehakte bieslook

De aardappelen in plakjes of blokjes snijden.Het spek in stukjes snijden en in een grote koekenpan zachtjes uitbakken.De aardappelen in het spekvet met de spekjes goudbruin bakken.De eieren loskloppen met zout,peper en melk,de blokjes ham toevoegen en dit eiermengseltje bij de aardappelen in de pan doen.De in partjes gesneden ontvelde tomaten erin drukken en de omelet met een deksel op de pan en op een zacht vuurtje zachtjes laten stollen.Op het laatst met gehakt bieslook bestrooien.

 Vrijdag

  • Vis op z'n Weens
  • Aardappelpuree
  • Erwtjes en worteltjes
  • Aardbeien met frambozensaus

Vis op z'n Weens

400 gr.visfilet,100 gr.ontbijtspek,2 el boter,zout,peper,1 ui,4 tomaten,scheutje water of glas witte wijn,gehakte peterselie,paprikapoeder

De filet wassen en drogen.In een droge koekenpan de plakjes spek krullerig bakken,ze aan aan kant schuiven,de boter in de pan smelten en de vis aan beide kanten goudbruin bakken.Met zout en peper bestrooien.De gesnipperde ui meebakken.De ontvelde en in partjes gesneden tomaat toevoegen,een scheutje water of wijn toevoegen en met een deksel op de pan de vis 10 minuten zeer zachtjes stoven.De vis uit de pan nemen en op een verwarmde schotel leggen,de plakjes spek erbij leggen en het sausje erover gieten.De schotel met peterselie en paprikapoeder bestrooien.

Aardbeien met frambozensaus

500 gr.aardbeien,4 el frambozensaus (uit een potje),geschaafde amandelen.

De aardbeien wassen,van de kroontjes ontdoen en verdelen over 4 schaaltjes.De frambozensaus erover verdelen en garneren met wat geschaafde amandeltjes.

Dit weekmenu komt van:
http://groups.msn.com/hetgezelligehuishoudclubje

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 26-06-2005
Hits: 1349
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig