Volg ons via
 
 

Weekmenu week 27 2005

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag
  • Uiensoep au gratin
  • Geroosterde lamskoteletten
  • Sla
  • Stokbrood

Uiensoep au gratin

500 gr.uien,teentje knoflook,2 el boter,1 el bloem,1 ltr.runderbouillon,zout,peper,4 sneetjes geroosterd stokbrood,4 el geraspte kaas

De uien snipperen en met het teentje knoflook in de boter glazig bakken (maar niet bruin).De bloem erover stuiven,erdoor roeren en de bouillon toevoegen.De soep 15 minuten zachtjes laten koken,op smaak brengen met zout en peper.De sneetjes stokbrood roosteren en in soepkommen leggen.De soep erop scheppen,de kaas erover strooien en de kaas in een hete oven of onder de grill laten gratineren.

Geroosterde lamskoteletten

4 lamskoteletten,olijfolie,eventueel een teentje knoflook,zout

Het vlees met de olie,waardoor eventueel een uitgeknepen teentje knoflook is geroerd,bestrijken.Ze op de barbecue of onder een grill leggen en 5 minuten aan elke kant roosteren.Zijn de koteletjes erg klein,neem dan twee per persoon.Ze pas na het roosteren met zout bestrooien.

 Dinsdag

  • Zuidelijke groentesoep
  • Kaasburger

Zuidelijke groentesoep

100 gr.sperzieboontjes,1 aardappel,handje worteltjes,3 tomaten,1 ltr.runderbouillon,40 gr.vermicelli,teentje knoflook,snufje basilicum,2 el olie,geraspte kaas

De boontjes wassen en in kleine stukjes breken.De aardappel schillen en in blokjes snijden,de worteltjes schrappen,wassen en in plakjes snijden en de tomaten ontvellen en in stukjes snijden.De bouillon aan de kook brengen en de groenten en de aardappel 10 minuten zachtjes koken.De vermicelli toevoegen en de soep nog eens 10 minuten zachtjes laten koken.In die tijd het teentje knoflook uitknijpen,de zeer fijn geknipte verse basilicum of de gedroogde basilicum en de olie erbij roeren en deze geurige olie bij de soep roeren.De soep eventueel met nog wat zout en peper op smaak brengen en met geraspte kaas bestrooien.

Kaasburger

300 gr.rundergehakt,1 ui,1 sneetje wittebrood zonder korst,melk,zout,peper,paprikapoeder,olie,4 stevige tomaten,4 plakken kaas,4 witte bolletjes,4 blaadjes sla

Het gehakt mengen met de gesnipperde ui,het in de melk geweekte en uitgeknepen sneetje brood,zout,peper en paprikapoeder.Vier platte koekjes ervan vormen en deze met olie bestrijken.De gehaktkoekjes onder een voorverwarmde grill leggen en iedere kant 5 minuten grilleren.De tomaten ontvellen en in plakjes snijden.Plakjes tomaat op het gehakt leggen,daarop een plak kaas en het geheel weer onder de grill schuiven tot de kaas begint te smelten.De bolletjes doorsnijden en beleggen met een blaadje sla,daarop de kaasburger leggen.

 Woensdag

  • Gevulde paprika's
  • Gekookte rijst
  • Meloen

Gevulde paprika's

4 groene paprika's,500 gr.rundergehakt,1 ei,2 gesnipperde uien,zout,peper,paprikapoeder,2 dl bouillon,paneermeel,boter

De paprika's in de lengte doormidden snijden,het steeltje wegsnijden en het binnenste verwijderen.De halve paprika's enkele minuten in kokend water met zout leggen.Ze uit de pan nemen en laten uitlekken.Het gehakt aanmaken met ei,de zeer fijn gesnipperde uien,zout,peper en paprikapoeder.Met dit gehakt de paprika's vullen.Ze in een ovenvaste schotel leggen.De bouillon erbij gieten,de paprika's bestrooien met paneermeel en op iedere paprika een klontje boter leggen.De schotel in een voorverwarmde oven schuiven 220C en 25 minuten laten bakken.

 Donderdag

  • Tomatensoep
  • Gekookte eieren
  • Andijvie met kaassaus
  • Gebakken aardappelen

1 1/2 kg andijvie,zout,25 gr.boter,25 gr.bloem,1 dl melk,1 dl kookvocht,zout,peper,100 gr.geraspte kaas,snufje nootmuskaat

De struiken andijvie schoonmaken,wassen en in reepjes snijden.Die reepjes nog eens goed wassen en de andijvie in een grote pan opzetten met aanhangend water.De andijvie laten slinken,met zout bestrooien en nog 2 minuten koken.De andijvie laten uitlekken.Een saus maken van de boter,bloem, melk en kookvocht en zout en peper.Het sausje 8 minuten zachtjes laten koken,de kaas erdoor roeren en laten smelten en een snufje nootmuskaat toevoegen.De andijvie in het sausje warm laten worden.

Vrijdag

  • Maaltijdsalade
  • Vanillevla met rode bessen

7 of 8 grote aardappels-5 hardgekookte eieren-1 groot blik erwtjes-3 tomaten-3 appels-1 grote ui-zilveruitjes-augurken-komkommer-200 gr.ham

Kook de aardappels en prak ze fijn. Daarna alles klein snijden en door de aardappels scheppen. Saus maken;6 el mayonaise in kom doen. 5 el azijn,4 el olie,veel paprikapoeder,mespunt suiker,peper en zout door de mayonaise scheppen. Saus door het aardappelmengsel scheppen en paar uur laten staan,om alles goed in te laten trekken.

Dit weekmenu komt van: 
 


Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 03-07-2005
Hits: 1309
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig