Volg ons via
 
 

Weekmenu week 29 2005

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag
  • Prei-champignonschotel
  • Rijst
  • Aardbeienshake

Prei-champignonschotel

1 bakje champignons,500 gr.rundergehakt,200 ml water,1 rode paprika,3 stronken prei,1 zakje champignonsaus,1 el boter

Het gehakt in 8 minuten rulbakken.Snijd de prei in ringen,champignons in plakjes en paprika in stukjes.Voeg dit aan het gehakt toe en roerbak alles goed door.Strooi het zakje champignonsaus over het vleesmengsel en verdeel er 200 ml water over.Laat alles nog even een paar minuten pruttelen.

Aardbeienshake

250 gr.schoongemaakte aardbeien,5 dl Mona Yomild naturel,4 bollen roomijs aardbei,2 el mint,geknipt

Houd 4 mooie aardbeien apart en snijd de rest in vieren.
Doe de aardbeienstukjes met de Yomild en het ijs in de blender of in een hoge kom en draai er een schuimige shake van of pureer met een staafmixer tot een schuimige shake. Voeg de munt toe en laat de machine kort draaien.Schenk de shake in hoge glazen.Snijd de hele aardbeien een stukje in en zet ze op de glazen.Serveer de shake met dikke rietjes.

 Dinsdag

  • Bietjes a la creme
  • Gekookte aardappelen
  • Karbonaadjes
  • Chocoladevla

Bietjes a la creme

1 kg gekookte bietjes,20 gr.boter,1 ui,peper,zout,2 dl bouillon,20 gr.bloem,4 el koffieroom

Ontvel de bietjes en snijd ze in dunne reepjes.Pel de ui en snipper deze.Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui glazig.Roer de bloem er door en giet beetje voor beetje de bouillon erdoor.Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat.Schep de bietjes door de saus en voeg wat peper en zout toe.Voeg de koffieroom erdoor en laat het gerecht goed warm worden.

Karbonaadjes

4 varkenskarbonaadjes,zout,peper,60 gr.boter,4 zure appelen,citroensap,klontjes boter

De karbonaadjes met zout en peper bestrooien en in de boter snel aan beide kanten knapperig bruin bakken.In die tijd de appelen schillen,uitboren en in plakken snijden.De bakboter van de karbonaadjes in een ovenvaste schotel gieten,de helft van de appelplakken erin leggen,de karbonaadjes erop leggen,de andere helft van de appelplakjes erop leggen,wat citroensap erop sprenkelen en hier en daar een klontje boter leggen.De schotel in een voorverwarmde oven 200C schuiven en de karbonaadjes nog 15 minuten bakken.

 Woensdag

  • Maaltijdsalade
  • Stokbrood
  • Yoghurtpudding met aardbeien

Maaltijdsalade

350 gr.aardappelen,350 gr.tomaten,350 gr.gare sperziebonen (mag uit blik),200 gr.gekookte ham,3 el mayonaise,2 el koffieroom,zout,peper,1 el gehakte peterselie

Kook de aardappelen in 20 minuten gaar en snijd ze dan in blokjes.Vermeng in een schaal de blokjes aardappel met de klein gesneden tomaten en de sperziebonen en de in blokjes gesneden ham.Roer in een kommetje de mayonaise,de koffieroom en wat zout en peper door elkaar.Schenk deze saus over de salade en schep deze voorzichtig door elkaar.Laat de salade 30 minuten op een koele plaats staan.Bestrooi voor het opdienen met wat gehakte peterselie.

Yoghurtpudding met aardbeien

5 1/2 blaadje gelatine,125 ml slagroom,1 zakje vanillesuiker,2 1/2 dl Griekse yoghurt,6 el bijenhoning,1 eiwit,1 1/2 el sinaasappelsap,125 gr.aardbeien schoongemaakt en in stukjes,4 toefjes munt

Week de gelatine in ruim koud water.Breng 2 el water aan de kook en los de uitgeknepen gelatine er in op.Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.Roer de yoghurt met 3 el honing los en schenk er al roerend het gelatinemengsel bij. Klop het eiwit stijf.Spatel de slagroom en het eiwit door de yoghurt en verdeel het mengsel over 4 kleine met koud water omgespoelde puddingvormpjes (inh.1 1/2 dl).Laat ze 2 1/2 uur opstijven.Verwarm de rest van de honing met het sinaasappelsap en schep er de aardbeien door.Neem de pan van het vuur en laat de compote afkoelen.Stort de puddinkjes elk op een bordje en schep de compote erover.Garneer met een toefje munt.

 Donderdag

  • Macaroni kip-kerrie
  • Appel-perziktoetje

Macaroni kip-kerrie

350 gr.kipfilet,500 gr.macaroni,2 uien,1 rode paprika,5 worteltjes,2 preien,boter,zout,peper,1 1/2 el kerrie,geraspte kaas

Snijd de kip in blokjes en bestrooi met peper en zout.Snipper de uien.Paprika in reepjes,worteltjes in stukjes,prei in ringetjes.Kook de macaroni en laat daarna uitlekken.Verhit wat boter in een pan en bak hierin de kipfilet bruin.Voeg dan de uien en kerrie toe en bak deze even mee.Doe dan de groenten erbij en laat dit 10 minuten zachtjes bakken.Schep dan de macaroni erdoor en voeg eventueel nog wat peper en zout toe.Geef er geraspte kaas bij.

Appel-perziktoetje

2 appels,citroensap,1 blik perziken,200 gr.suiker,200 gr.bloem,150 gr.boter

Vet een ovenschaal in.Snijd de appels in stukjes en besprenkel ze met citroensap.Doe ze in de ovenschaal.Laat de perziken uitlekken,snijd in stukjes en meng dit door de appelstukjes.Laat in een pan de boter langzaam smelten,mag niet verkleuren.Doe de gesmolten boter in een kom en meng er de bloem en de suiker door.Kneed dit tot er een kruimelig deeg ontstaat.Verdeel het deeg over de appels en perziken.Zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

 Vrijdag

  • Gebakken aardappelen
  • Varkensschnitzels-stroganoff
  • Erwtjes en worteltjes
  • Zwarte kersenyoghurt met vla

Varkensschnitzels-stroganoff

1 rode en 1 groene paprika in ringen,3 el boter,4 gepaneerde schnitzels,1 zakje stroganoffsaus (Knorr),1/2 dl rode wijn

Bak de paprikaringen 5 minuten in het hete bakvet, schep ze uit de pan en bak de varkensschnitzels aan beide kanten lichtbruin en in 12 minuten gaar.
Neem ze uit de pan en houd ze warm.
Bereid de stroganoffsaus met de wijn en 2 dl water en voeg de paprikaringen toe.
Laat de saus op een laag vuur 5 minuten zachtjes koken.
Lepel een beetje van de saus over de schnitzels en serveer de rest er apart bij.
 
Zwarte kersenyoghurt met vla
 
1 beker Vruchtenyoghurt zwarte kers,4 dl vanillevla,12 el cruesli,kaneelpoeder
 
Verdeel de yoghurt over 4 schaaltjes.Schenk de vla erop.Strooi de cruesli erover en bestuif met kaneelpoeder naar smaak.
 
Dit weekmenu komt van: 
 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 18-07-2005
Hits: 1285
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig