Volg ons via
 
 

Weekmenu week 30 2005

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag
  • Gebakken rijst met kruidige vis
  • Kroepoek
  • Atjar
  • Aardbeien met sherrysabayon

Gebakken rijst met kruidige vis

  • 300 gr.zilvervliesrijst,zout,3 el zonnebloemolie,1 gesnipperde ui,400 gr.Oosterse roerbakmix,250 gr.zalmfilet in stukjes,1 zakje mix voor nasi,125 gr.gepelde roze garnalen

 

  • Kook de rijst in water met zout naar smaak volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  • Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui al omscheppend goudgeel en glazig. Voeg de roerbakmix toe en bak hem op een hoog vuur kort mee.
  • Schep de zalmfilet erdoor en bak alles al omscheppend net gaar.
  • Breng de mix voor nasi met 1 1/2 dl water aan de kook en laat hem op een laag vuur 2 min. zachtjes pruttelen.
  • Schep de rijst met de nasimix en de garnalen door het groentemengsel en warm alles goed door. Lekker met kroepoek en atjar.

Aardbeien met sherrysabayon

500 g aardbeien,4 eierdooiers,40 gr.suiker,2 dl cream sherry

  • Maak de aardbeien schoon, halveer ze en verdeel ze over diepe borden of ruime schaaltjes.
  • Klop de eierdooiers met de suiker in een steelpan dik en lichtgeel. Breng in een iets ruimere pan water tegen de kook aan en zet de steelpan erin.
  • Verwarm het mengsel al kloppend en voeg beetje bij beetje al kloppend de sherry toe. Blijf kloppen tot de saus dik en schuimig is.
  • Schenk de warme saus over de aardbeien en serveer direct.

 Dinsdag

  • Aardappel ovenschoteltje
  • Gekookte broccoli
  • Gepaneerde schnitzel
  • Chocoladeshake met gember

Aardappel ovenschoteltje

800 g aardappelen,1 rode,1 gele en 1 groene paprika in blokjes,boter om in te vetten,1 pot aardappel anders ovensaus bacon-ui

  • Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van ± 3 mm dik.
  • Verdeel de aardappelplakjes en de paprikablokjes in laagjes over een ingevette ovenschaal en eindig met een laagje aardappel.
  • Verdeel de ovensaus over de aardappelen en strijk het glad.
  • Zet de schaal in een voorverwarmde oven (200°C) en laat de aardappelen in ± 40 min. gaar worden en het gerecht een mooi korstje krijgen.
  • Laat het gerecht 1 min. afkoelen.

Chocoladeshake met gember

6 gemberbolletjes, fijngehakt
1/2 l Chocoladevla
4 bollen vanilleroomijs
slagroom uit een spuitbus
cacaopoeder

  • Doe de gember met het ijs en de vla in de kom van een blender en laat de machine op hoog toerental draaien of meng alles in een hoge kom met een staafmixer.
  • Schenk het mengsel in glazen en spuit er voorzichtig een flinke toef slagroom op.
  • Bestuif met cacaopoeder.

 Woensdag

  • Franse champignonsoep met rode paprika
  • Salade met witlof
  • Brood

Franse champignonsoep met rode paprika

1 rode paprika, in ringen,15 gr.boter,1 pak Franse champignonsoep,1 bekertje creme fraiche,1 el fijngehakte peterselie

  • Bak de paprikaringen in de hete boter op een halfhoog vuur in ± 7 min. zacht.
  • Bereid de  champignonsoep volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verdeel de soep over de borden. Schep in het midden van de soep een lepel crème fraîche en verdeel er de gebakken paprika over. Strooi er een beetje peterselie omheen. Serveer direct.

Salade met witlof

125 g spekreepjes,2 struikjes witlof,4 eieren,8 el sladressing yoghurt,1 zakje Frisee slamix,1 ui in ringen,1 bosje radijsjes in dunne plakjes,1 el fijngeknipt bieslook 

  • Bak de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig uit.
  • Was de witlof, haal de blaadjes los, halveer ze in de lengte en droog ze in een slacentrifuge of laat ze goed uitlekken.
  • Kook de eieren 7 min. zodat het geel net gestold is, laat ze onder koud water schrikken.
  • Meng de slamix met de witlof, de uiringen, de radijs en de dressing en verdeel hem over 4 borden.
  • Halveer de eieren en verdeel ze met de spekjes over de borden. Garneer met het bieslook.

 Donderdag

  • Visroerbak
  • Mie
  • Peultjes
  • Kroepoek
  • Abrikozen-appeltaartje met slagroomijs

Visroerbak

250 g chinese mie,zout,4 el olie,1 ui gesnipperd,1 teentje knoflook gesnipperd,125 gr.peultjes schoongemaakt,2 1/2 el ketjap manis,2 tl sambal oelek,250 gr.champignons in plakjes,2 schaaltjes Aziatische visroerbak 

  • Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af, spoel hem met koud water en laat hem uitlekken.
  • Verhit 3 el van de olie in een wok en roerbak de ui met de knoflook en de peultjes 5 min.
  • Voeg de ketjap, de sambal en de champignons toe en bak ze 3 min. mee. Schep de mie erdoor en roerbak alles al omscheppend totdat de mie door en door warm is.
  • Roerbak de visroerbak in de rest van de olie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de visroerbak met de mie.

Abrikozen-appeltaartje met slagroomijs

2 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid,2 appels geschild,4 el abrikozenjam,4 bolletjes slagroomijs, kaneelpoeder

  • Snijd de klokhuizen uit de appels en snijd het vruchtvlees in dunne partjes.
  • Bestrijk het bladerdeeg met de helft van de jam. Verdeel de appelpartjes erover en verdeel de rest van de jam erover. Bestrijk de randen van het deeg ook met de jam.
  • Bak de taartjes in een voorverwarmde oven (225°C) in ± 20 min. mooi
  • lichtbruin. Laat ze iets afkoelen.
  • Verdeel ze over 4 bordjes en schep er een bolletje ijs op. Bestuif met een beetje kaneelpoeder. Serveer direct.

 Vrijdag

  • Kippensoep met prei
  • Blinde vink met bloemkool
  • Gebakken aardappeltjes

1 ui, gesnipperd,2 tl kerriepoeder,1 el olijfolie,1 fles Maggi basis voor kippensoep,1 prei

  • Fruit de ui in de hete olie in een soeppan goudgeel en glazig. Voeg het kerriepoeder toe en bak het 2 min. mee.
  • Voeg de basis voor kippensoep en 1 1/2 l water toe en breng alles al roerende aan de kook.
  • Snijd en was intussen de prei in heel dunne ringetjes.
  • Schep ze door de kokende soep en neem de pan direct van het vuur. Serveer direct.

Blinde vink met bloemkool

1 bloemkool, in kleine roosjes,zout,4 blinde vinken,2 1/2 el vloeibaar bakvet,1 bosuitje in dunne ringetjes,2 cups Johma Mosterddressing

  • Kook de bloemkool in water met zout in ± 10 min. beetgaar. Giet de bloemkool af en laat hem afkoelen tot lauwwarm.
  • Bak intussen de blinde vinken in het hete bakvet rondom bruin en gaar.
  • Schep de bosui en de mosterddressing door de bloemkool en meng alles heel goed.
  • Serveer de bloemkool met de blinde vink.

Dit weekmenu komt van:
http://groups.msn.com/hetgezelligehuishoudclubje

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 25-07-2005
Hits: 1319
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig