Volg ons via
 
 

Weekmenu week 31 2005

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag
  •  Roergebakken rijst
  • Gehakt cordon bleu
  • Roergebakken broccoli
  • Beschuit met aardbeienyoghurt

Roergebakken rijst

400 g snelkookrijst,zout,4 el zonnebloemolie,1 rode,1 groene en 1 gele paprika in kleine stukjes,1 ui gesnipperd,1 prei in ringen,paprikapoeder,peper

  • Kook de rijst in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Verhit 3 el van de olie en bak de ui met de paprika al omscheppend 5 min.
  • Verhit intussen de rest van de olie en bak de gehakt cordon bleus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schep de prei en de rijst door het paprikamengsel en bak alles al omscheppend totdat de rijst goed warm is en de prei beetgaar. Breng de rijst op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
  • Serveer de rijst met de gehakt cordon bleu.

Beschuit met aardbeienyoghurt

4 beschuiten,4 bakjes Danone Activa yoghurt aardbei,3 el frambozenjam

  • Verdeel de beschuiten over 4 schaaltjes.
  • Schep de Danone Activa erop.
  • Verwarm de jam op een laag vuur.
  • Verdeel de lauwe jam erover en serveer direct.

 Dinsdag

  • Aardappelgratin met prei en spekjes
  • Gebakken kipfilet
  • IJs met koekjes, chocolade en nootjes

Aardappelgratin met prei en spekjes

400 g prei, in dunne ringetjes,1/2 el zonnebloemolie + wat extra om in te vetten,50 gr.geraspte kaas,2 pakken Bieze aardappelblokjes met fijne kruidenboter en mager spek,2 el fijngehakte peterselie

  • Verwarm de oven voor tot 220°C.
  • Bak de prei ± 2 min. in de hete olie.
  • Roer met een vork de aardappelblokjes in een kom los.
  • Schep de prei door de aardappelblokjes en schep dit in een ingevette
  • lage ovenschaal (inhoud ± 1 l). Bestrooi met de geraspte kaas.
  • Bak de aardappelgratin in het midden van de oven in ± 25 min. goud-geel

 Bestrooi met de peterselie.

IJs met koekjes, chocolade en nootjes

 3 bokkepootjes (koekjes),1/2 bak Hertog roomijs noten duo,3 el amandelschaafsel,100 ml slagroom,4 el chocolade dessertsaus

  • Breek de bokkepootjes in stukjes. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan mooi lichtbruin en laat ze afkoelen.
  • Laat het ijs in de koelkast iets zachter worden, maar niet helemaal smelten. Klop de slagroom stijf.
  • Verdeel de helft van het roomijs over 4 glazen. Verdeel de helft van de koekjes en de slagroom erover. Herhaal deze lagen.
  • Schenk er chocoladesaus over en garneer met het amandelschaafsel. Serveer met een lange lepel.

 Woensdag

  • Kaassalade
  • Gekruide aardappelpartjes
  • Appeltjes uit de oven

Kaassalade

1 zak Aviko gekruide chilipartjes,1 struik bleekselderij,1 dl slagroom,2 el mayonaise,1 1/2 el sinaasappelsap,1/2 tl kerriepoeder,peper,zout,250 gr.belegen kaas in kleine blokjes,100 gr.walnoten grof gehakt

  • Bak de chilipartjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de voorverwarmde oven (225 ºC) mooi bruin.
  • Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in dunne plakjes.
  • Klop de slagroom stijf en roer de mayonaise, het sinaasappelsap, het kerriepoeder en peper en zout naar smaak erdoor.
  • Schep de kaas met de bleekselderij, de helft van de walnoten en het sausje door elkaar.
  • Strooi de rest van de walnoten erover. Serveer de salade met de aardappelpartjes.

Appeltjes uit de oven

4 handappelen,100 gr.boter in stukjes,100 gr.donkere basterdsuiker,50 gr.gepelde walnoten fijngehakt,40 gr.geraspte kokos,125 ml creme fraiche

  • Schil de appelen voor de helft zodat ze er decoratief uitzien.
  • Snijd de klokhuizen met een appelboor eruit, maar laat de bodem van de appelen heel.
  • Meng de boter met de suiker, de walnoten en de kokos en vul de appelen ermee.
  • Zet ze in een ingevette ovenschaal en bak ze in een voorverwarmde oven in ± 15 min. gaar. Serveer met een flinke lepel crème fraîche.

 Donderdag

  • Cannelloni met gehakt
  • Gemengde salade
  • Bananen-appelshake

125 g Lasagnebladen,300 gr.rundergehakt,1 ei,2 sjalotjes gesnipperd,6 el kruidenpaneermeel,1/2 el gedroogde oregano,2 el olijfolie,1 rode paprika in stukjes,1 courgette in plakjes,1 pak mix voor lasagnesaus,150 gr.geraspte Italiaanse kaas 

  • Breng ruim water aan de kook en leg de lasagnevellen kruiselings op elkaar in het water. Neem de pan van het vuur en laat de bladen 3 min. in het water liggen. Schep ze er met een schuimspaan uit en leg ze naast elkaar op het werkvlak.
  • Meng het gehakt met het ei, de sjalotten, het paneermeel en de oregano en verdeel het gehakt over de lasagnevellen. Rol de lasagnevellen met het gehakt op en leg ze in een ingevette ovenschaal.
  • Verhit de olie en bak de paprika 3 min. Voeg de courgette toe en bak hem 2 min. op een hoog vuur mee. Voeg 1 l water en de sausmix toe en breng alles aan de kook. Kook de saus 1 min. en schenk hem over de cannelloni.
  • Strooi de kaas erover en laat de rolletjes in de voorverwarmde oven (200 °C) in ± 30 min. gaar worden.

Bananen-appelshake

2 bananen,2 dl appelsap,2 el honing,4 1/2 dl yoghurt variaties,slagroom/vanille

  • Pel en snijd de bananen in plakjes. Pureer ze met de appelsap in een keukenmachine, in een blender of met een staafmixer.
  • Voeg de yoghurt en de honing toe en laat de machine op een hoog toerental draaien.
  • Schenk de shake in hoge glazen en serveer met dikke rietjes.

 Vrijdag

  • Gebakken aardappeltjes
  • Gekookte worteltjes
  • Gebakken kabeljauw met uien en spek
  • Vanillevla

Gebakken kabeljauw met uien en spek

100 g gerookte spekreepjes,3 el olijfolie,4 uien in ringen,versgemalen peper,zout,400 gr.kabeljauwfilet (evt.diepvries)

  • Bak de gerookte spekreepjes 3 min. al omscheppend in de hete olie op een halfhoog vuur. Voeg de uiringen toe en bak ze al omscheppend glazig en lichtbruin. Neem ze uit de pan, breng ze op smaak met peper en zout en houd ze warm.
  • Dep de kabeljauwfilet droog en bestrooi met peper en zout. Bak de vis in het bakvet van de uien aan beide kanten bruin en in ± 7 min. gaar.
  • Verdeel het uienmengsel erover.

    Dit weekmenu komt van:
    http://groups.msn.com/hetgezelligehuishoudclubje

  • Je vraag nog niet beantwoord?

    Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


    Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
    Laat een bericht achter
    De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
    Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
    De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
    CAPTCHA Afbeelding
    Vul de bovenstaande code hieronder in
    Door: 
    Datum: 31-07-2005
    Hits: 2012
    Categorie: 
    Weekmenu
    Artikel acties:
     Plaats jouw tip
    Print Print
     Reageer

    Tags:
    Overig