Volg ons via
 
 

Weekmenu week 32 2005

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag
  • Aardappelpuree
  • Gekookte worteltjes
  • Braadworst

1 1/2 kg aardappelen geschild en in stukken,zout,50 gr.boter,4 braadworsten,sap van 1 citroen,2 peren geschild en in parten,1 blik tomatenblokjes,3 el fijngeknipt bieslook,peper

  1. Kook de aardappelen in water met zout gaar.
  2. Verhit intussen de boter en braad de worsten rondom bruin en in 20 minuten gaar.
  3. Schep het citroensap over de peerpartjes.Dep ze droog en bak ze de laatste 10 minuten met de worstjes mee.
  4. Laat de tomatenblokjes uitlekken,maar vang het sap op.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.Schep de tomatenblokjes,het bieslook en zoveel tomatenvocht erdoor zodat een smeuige puree ontstaat.Breng hem op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de puree met de worst,de peer en de saus.
Dinsdag
  • Farfalle
  • Broccoli
  • Olijven

3 teentjes knoflook,100 gr.spekreepjes,600 gr.broccoli in kleine roosjes,2 el tomatenpuree,100 gr.zwarte olijven ontpit en grof gehakt,peper,zout,350 gr.Farfalle,4 el belegen kaas geraspt,2 el pijnboompitten geroosterd,2 el olijfolie

  1. Bak de knoflook met de spekreepjes al omscheppend 3 minuten in de hete olie.
  2. Voeg de broccoli toe en bak hem 5 minuten mee.Voeg de tomatenpuree,de olijven,1 dl water en peper en zout naar smaak toe.
  3. Kook intussen de farfalle in ruim water met zout gaar.
  4. Giet de pasta af en schep het broccolimengsel erover.Bestrooi met de geraspte kaas en de pijnboompitten.

 Woensdag

  • Dikke frieten
  • Gemengde salade
  • Biefstuk met knoflooksaus

Biefstuk met knoflooksaus

50 gr.spekreepjes,30 gr.boter,4 biefstukken a 100 gr.,1 ui in ringen,1 rode paprika in reepjes,125 gr.champignons in plakjes,1 dl runderbouillon,1/2 dl chilisaus,versgemalen peper,zout,knoflooksaus (Calvé)

  1. Bak de spekreepjes knapperig uit in de hete boter.Neem ze uit de pan.
  2. Bak de biefstukken in het bakvet in 5 minuten rosé.Neem ze uit de pan en houd ze warm.
  3. Bak de ui en de paprika 5 minuten al omscheppend in het bakvet.Schep de champignons erdoor en bak ze 3 minuten mee.
  4. Voeg de bouillon,de spekjes en de chilisaus toe en breng alles aan de kook.
  5. Bestrooi de biefstukken met peper en zout en leg ze in het uienmengsel.Geef de knoflooksaus hier bij.

 Donderdag

  • Gekookte aardappelen
  • Gestoofde courgette
  • Kabeljauw met pesto

Kabeljauw met pesto

2 uien in ringen,1 teentje knoflook gesnipperd,2 el tomatenpuree,400 gr.kabeljauwfilet ontdooid,peper,zout, 2 el groene pesto,30 gr.boter

  1. Fruit de ui met de knoflook in de hete boter in 5 minuten goudgeel en glazig.
  2. Schep de tomatenpuree erdoor en verdeel het mengsel over 4 stukken aluminiumfolie van 30x30 cm.
  3. Bestrooi de kabeljauwfilet met peper en zout,leg ze op de uien en vouw de pakketjes goed dicht.
  4. Leg ze op een bakblik,schuif ze in een voorverwarmde oven 225C en laat de vis in 10 minuten gaar worden.
  5. Vouw de pakketjes open en verdeel de pesto erover.

 Vrijdag

  • Pannenkoeken met bosvruchtenkwark

150 gr.pannenkoekmix,1 ei,1 1/2 dl melk,15 gr.boter gesmolten,250 gr.aardbeien in vieren,350 gr.verwenkwark bosvruchten (Mona),poedersuiker

  1. Klop een beslag zonder klontjes van de pannenkoekmix,het ei en de melk en klop er de gesmolten boter door.
  2. Bak er in een koekenpan met antiaanbaklaag 4 pannenkoeken van.
  3. Schep de aardbeien door de kwark.
  4. Verdeel het kwarkmengsel over de pannenkoeken en vouw ze in vieren.
  5. Bestuif ze met poedersuiker.

Dit weekmenu komt van:

http://groups.msn.com/hetgezelligehuishoudclubje

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 10-08-2005
Hits: 1252
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig