Volg ons via
 
 

Weekmenu week 33 2005

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag
  • Roergebakken rijst met slavinken
  • Salade van rode sla en kerstomaten

Roergebakken rijst met slavinken

250 gr.snelkookrijst,zout,3 el zonnebloemolie,2 teentjes knoflook gesnipperd,1 rode ui in blokjes,1 rode paprika in reepjes,1 aubergine in blokjes,versgemalen peper,2 bosuitjes in ringetjes,15 gr.boter,4 slavinken,1 klein blikje tomatenpuree

  1. Kook de rijst in ruim kokend water met de tomatenpuree en zout gaar.
  2. Verhit 2 el olie in een wok en fruit hierin de knoflook en de ui 2 minuten.
  3. Voeg de paprika en de aubergine toe en bak deze al omscheppend 5 minuten mee.
  4. Voeg de uitgelekte rijst toe en bak deze al omscheppend nog 3 minuten mee.Breng op smaak met peper en roer de bosui erdoor.
  5. Verhit intussen de boter en de rest van de olie en bak hierin de slavinken.

 Dinsdag

  • Hollandse aardappelschotel
  • Kerrieroerbak met kip

Kerrieroerbak met kip

400 gr.kipfilet in stukjes,1 el kerriepoeder,peper,zout,3 el olijfolie,2 rode paprika's in reepjes,1 zak Aviko Hollandse aardappelschotel,2 courgettes in blokjes

  1. Bak de kipfilet met de kerriepoeder en peper en zout in de hete olie al omscheppend bruin en gaar.
  2. Bak de paprika's en de courgettes al omscheppend 3 minuten mee.
  3. Schep de inhoud van de zak aardappelschotel erdoor en bak alles al omscheppend beetgaar.

 Woensdag

  • Maaltijdsoep met garnalen
  • Uienstokbrood

150 gr.cajunspek in reepjes,1 ui in partjes,1 rood pepertje in ringetjes,2 el olijfolie,5 aardappelen geschild en in blokjes,2 stengels bleekselderij in plakjes,1 groene,1 gele en 1 rode paprika in stukjes,30 gr.tarwebloem,1 pak Soup-it rund,1 blik tomatenblokjes,125 gr.roze garnalen

  1. Bak de spekreepjes met de ui en het pepertje 5 minuten in de hete olie.
  2. Bak de aardappelen,bleekselderij en paprika's 5 minuten mee.
  3. Strooi de bloem erover en schep alles goed om.Schenk beetje bij beetje de Soup-it bij de groenten en breng telkens al roerende aan de kook.
  4. Schep de inhoud van het blik tomatenblokjes erdoor en kook de soep in 10 minuten gaar.
  5. Schep de garnalen door de soep en warm kort door.

 Donderdag

  • Aardappelpuree
  • Salade van komkommer en cashewnoten
  • Kabeljauw met kiwi

Kabeljauw met kiwi

400 gr.kabeljauwfilet (evt.diepvries),1 1/2 el olijfolie,peper, zout, 2 kiwi's Gold geschild en in parten,2 groene kiwi's geschild en in parten,40 gr.boter,1 1/2 dl room culinair,1/2 kruidenbouillontablet,1/2 citroen uitgeperst

  1. Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en wrijf hem in met olie en peper en zout.Leg ze in een ingevette ovenschaal en rooster ze 5 minuten onder de hete grill.
  2. Neem na 5 minuten grillen de schaal uit de oven en leg de partjes kiwi er omheen.Bestrijk ze met een beetje olie en schuif de schaal nog 2 minuten onder de hete grill.
  3. Smelt intussen de boter en klop de Room Culinair en 1 dl heet water erdoor.Roer de bouillontablet en het citroensap erdoor en breng de saus op smaak met peper en zout.
  4. Schenk de saus over de vis.

 Vrijdag

  • Maaltijdsalade met komkommer en rauwe ham
  • Ciabattabrood

1 komkommer,2 zakjes babyleaves,1 bakje cherrytomaatjes gehalveerd,100 gr.rauwe ham,200 gr.feta in blokjes,20 zwarte olijven,20 groene olijven,1 dl dressing naturel,15 blaadjes basilicum

  1. Was de komkommer en schaaf hem in dunne plakjes.
  2. Verdeel de babyleaves,de komkommer,de cherrytomaatjes,de ham,de feta en de olijven over 4 borden.
  3. Schenk de dressing erover en garneer met de basilicum.

Dit weekmenu komt van:

http://groups.msn.com/hetgezelligehuishoudclubje

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 14-08-2005
Hits: 1888
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig