Volg ons via
 
 

Weekmenu week 34

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag
  • Pittige aardappelschotel
  • Tuinbonen

Pittige aardappelschotel

250 gr.chorizo in plakjes,1 kg aardappelen geschild en in stukken,2 teentjes knoflook gesnipperd,1 bos worteltjes in stukjes,1 pot GrandÍtalia Sugocasa Erbe kruiden,1/2 tl gemalen komijn (djintan),1 pot witte tuinbonen extra fijn

  1. Bak de chorizo in een droge braadpan 3 minuten uit.
  2. Voeg de aardappelen,de knoflook en de worteltjes toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee.
  3. Schep de inhoud van de pot GrandÍtalia en de komijn toe en breng alles aan de kook.
  4. Voeg de tuinbonen en 1 dl heet water toe en laat alles in 15 minuten gaar stoven.

 Dinsdag

  • Roedjak
  • Witte rijst
  • Saté babi

1 citroen,150 gr.donkere basterdsuiker,2 tl sambal oelek,2 appels geschild en in dunne partjes,1/2 komkommer in plakjes,2 peren geschild en in dunne partjes,1 mango geschild en in stukjes,1 tl ketoembar,4 pakjes saté babi

  1. Pers de citroen uit.Breng het citroensap met de suiker en de sambal aan de kook en laat de suiker al roerend smelten.
  2. Halveer de plakjes komkommer.Schep de komkommer met het fruit en de ketoembar door de saus en neem de pan van het vuur.
  3. Laat het gerecht tot op kamertemperatuur afkoelen.
  4. Verwarm de saté en serveer de roedjak erbij.

 Woensdag

  • Gebakken krieltjes
  • Zalmmoten met tomaten en prei

Zalmmoten met tomaten en prei

4 el olijfolie,2 el citroensap,2 teentjes knoflook gesnipperd,500 gr.vleestomaten in partjes,250 gr.panklare prei,peper,zout,4 zalmfilets,4 el grof gesneden basilicumblaadjes,1 el pijnboompitten geroosterd

  1. Meng de olijfolie met het citroensap,de knoflook, de tomaten en de prei en voeg peper en zout toe.
  2. Schep de groenten uit de olie en doe ze over in een ovenschaal.
  3. Wentel de stukken zalmfilet door de olie,leg ze tussen het tomatenmengsel,en bestrooi ze met extra peper en een beetje zout.
  4. Schuif de schaal onder een voorverwarmde grill en rooster de vis in 10 minuten gaar.
  5. Bestrooi met de basilicum en de pijnboompitten.

 Donderdag

  • Macaroni met spinazie

400 gr.macaroni,zout,100 gr.spekreepjes,2 1/2 el olijfolie,4 teentjes knoflook gepeld,2 uien gesnipperd,1 pak Iglo spinazie a la creme,mini's,3 smaaktomaten in stukjes,versgemalen peper,100 gr.belegen kaas geraspt

  1. Kook de macaroni gaar.
  2. Bak intussen de spekreepjes 3 minuten in de hete olie. Pers de knoflook erboven uit en bak de uien al omscheppend 3 minuten mee.
  3. Schep de spinazie erdoor en verwarm hem volgens de gebruiksaanwijzing.
  4. Schep de tomatenstukjes erdoor en verwarm alles al omscheppend op een halfhoog vuur.
  5. Schep het mengsel door de afgegoten macaroni en breng het op smaak met peper en zout.Strooi de kaas erover.

 Vrijdag

  • Bloemkool
  • Knoflooksaus
  • Gemengde salade
  • Tartaartje
  • Aardappelkroketten

Bloemkool

225 gr.bloem,1 tl zout,peper,1 tl gemalen komijn (djinten),1 tl gemalen koriander (ketoembar),2 eiwitten,frituurolie,1 bloemkool in kleine roosjes,knoflooksaus

  1. Zeef de bloem met het zout,peper,de komijn en het koriander boven een kom en klop er beetje bij beetje 2 1/2 dl ijskoud water door.Het beslag moet dik vloeibaar zijn.
  2. Klop in een andere kom de eiwitten helemaal stijf.Verhit de olie 190C en spatel het eiwit door het beslag.
  3. Haal de bloemkoolroosjes door het beslag en frituur ze in kleine porties in de hete olie in 6 minuten goudbruin.
  4. Geef ze met de knoflooksaus,gemengde salade en tartaartje.

Dit weekmenu komt van:

http://groups.msn.com/hetgezelligehuishoudclubje

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 22-08-2005
Hits: 1530
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig