Volg ons via
 
 

Weekmenu week 35 2005

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag
  • Kaassalade
  • Aardappelpartjes

Kaassalade

1 zak Aviko gekruide chilipartjes,1 struik bleekselderij,1 dl slagroom,2 el mayonaise,1 1/2 el sinaasappelsap,1/2 tl kerriepoeder,peper,zout,250 gr.belegen kaas in kleine blokjes,100 gr.walnoten grof gehakt

  1. Bak de chilipartjes in de voorverwarmde oven 225C mooi bruin.
  2. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in dunne plakjes.
  3. Klop de slagroom stijf en roer de mayonaise,het sinaasappelsap,het kerriepoeder en peper en zout erdoor.
  4. Schep de kaas met de bleekselderij,de helft van de walnoten en het sausje door elkaar.
  5. Strooi de rest van de walnoten erover.

 Dinsdag

  • Groenten met ei
  • Witte rijst
  • Satésaus

250 gr.worteltjes geschrapt,300 gr.panklare broccoli,zout,8 eieren,2 1/2 el zonnebloemolie,1 ui gesnipperd,1 teentje knoflook gesnipperd,200 gr.taugé,peper,1 pak Knorr satésaus kant&klaar

  1. Snijd de worteltjes in schuine stukjes.Snijd de broccoliroosjes van de stelen en snijd de stelen in plakjes.Kook de worteltjes en de broccoliplakjes 5 minuten in water met zout.Giet ze af.
  2. Kook de eieren in 10 minuten hard,laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze.
  3. Verhit intussen de olie en fruit de ui met de knoflook al omscheppend 3 minuten op een halfhoog vuur.
  4. Voeg de worteltjes en de broccoli toe en bak ze 3 minuten mee.
  5. Schep de taugé en peper en zout erdoor en warm alles kort door zodat de taugé lekker knapperig blijft.
  6. Verwarm de satésaus.Halveer de eieren en verdeel ze met groente over een schaal.
  7. Serveer de satésaus er apart bij.

 Woensdag

  • Speklappen met uien
  • Courgettes
  • Aubergine
  • Gekookte aardappelen

Speklappen met uien

500 gr.speklappen zonder zwoerd in reepjes,1 teentje knoflook gesnipperd,peper,zout,4 el zonnebloemolie,2 uien in ringen,2 courgettes in 1/2 cm dikke reepjes,1 aubergeine in 1/2 cm dikke reepjes,1 klein blikje tomatenpuree

Schep de knoflook door de speklappen.Verhit de olie in een wok en bak het vlees al omscheppend 5 minuten op een hoog vuur.Schep het uit de pan.Bak de uien,de courgette en de aubergine 5 minuten al omscheppend in het bakvet en voeg het vlees toe.Roer de tomatenpuree erdoor en voeg 1/2 dl heet water en peper en zout toe.Roerbak alles nog 2 minuten.

Donderdag

  • Kipfilet met gebakken groenten
  • Aardappelfiguurtjes met Italiaanse kruiden

Kipfilet met gebakken groenten

4 kipfilets,peper,zout,3 el olijfolie,1 zak McCain Seasons aardappelfiguurtjes met Italiaanse kruiden,2 teentjes knoflook gesnipperd,3 uien gesnipperd,1 rode,1 groene en 1 gele paprika in stukjes,2 vleestomaten in stukjes,1 blik mais,3 el grof gesneden basilicum

Dek de kipfilets af met huishoudfolie en sla ze met een zwaar plat (hak)mes platter.Wrijf ze in met peper en zout.Verhit 1 1/2 el van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kipfilets aan beide kanten bruin en in 20 minuten gaar.Bereid de McCain Seasons.Verhit intussen de rest van de olie in een wok of ruime braadpan en bak de knoflook met de uien en de paprika's al omscheppend 5 minuten.Schep de tomaten en de uitgelekte mais erdoor en warm heel kort door.Breng de groenten op smaak met peper en zout en strooi het basilicum erover.

Vrijdag

  • Salade met kibbeling

500 gr.rode kool panklaar,1 komkommer gewassen en in schuine plakjes,5 bosuitjes in dunne ringetjes,1 rode en 1 gele paprika in dunne reepjes,2 stengels bleekselderij,1 winterwortel in luciferdunne reepjes,1 ui gesnipperd,1/2 limoen uitgeperst,1/2 el tabasco/8 el slasaus,peper,zout,1 pak kibbeling van 300 gr.

Meng in een slakom de kool,komkommer,bosuitjes,paprika's,bleekselderij,wortel en ui door elkaar.Roer een dressing van het limoensap,de tabasco,de slasaus en peper en zout en schep hem door de salade.Laat de salade in 30 minuten in de koelkast op smaak komen.Bereid de kibbeling en serveer met de salade.Eventueel met stokbrood.

Dit weekmenu komt van:
http://groups.msn.com/hetgezelligehuishoudclubje

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 28-08-2005
Hits: 1374
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig