Volg ons via
 
 

Weekmenu week 37 2005

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag
  • Spaghetti met bleekselderij

1 pak mix voor macaroni en spaghetti,50 gr.spekreepjes,300 gr.kipfilet in stukjes,2 1/2 el olijfolie,1 ui gesnipperd,1 teentje knoflook gesnipperd,1 struik bleekselderij schoongemaakt en in dunne plakjes,400 gr.spaghetti,zout

Bak de spekreepjes met de kipfilet in de hete olie al omscheppend bruin.Bak de ui en de knoflook al omscheppend 3 minuten mee.Voeg de bleekselderij toe en bak hem al omscheppend kort mee.Voeg 1 1/2 dl water en de mix toe en breng alles aan de kook.Laat de saus op een laag vuur 7 minuten sudderen totdat de bleekselderij beetgaar is.Kook intussen de spaghetti.Giet de spaghetti af en serveer hem met de saus.

 Dinsdag

  • Kabeljauw
  • Courgette
  • Gekookte aardappelen

Kabeljauw

3 el olijfolie,2 uien in ringen,1 rode,1 groene en 1 gele paprika in ringen,1 courgette in plakjes,1 dl droge witte wijn,peper,zout,400 gr.kabeljauwfilet,paprikapoeder,100 gr.chorizo in dunne reepjes

Verhit 2 el van de olie en fruit de ui met de paprika al omscheppend in 3 minuten goudgeel en glazig.Bak de courgette 3 minuten mee,schenk de wijn erbij en breng alles op smaak met peper en zout.Doe het mengsel over in een ovenschaal.Snijd de vis in 4 stukken en wrijf ze in met de rest van de olie en paprikapoeder,peper en zout.Leg de vis op de groenten.Verdeel de chorizo over de vis en laat hem in 15 minuten in een voorverwarmde oven 225C gaar worden.

Woensdag

  • Vegetarische hamburger
  • IJsbergsla
  • Franse frietjes

Vegetarische hamburger

8 zwarte olijven ontpit,4 el fijngehakte peterselie,Bakje St.Moret,versgemalen peper,zout,3 el Vloeibare boter,4 vegetarische hamburgers

Hak de olijven fijn en meng ze met de peterselie door de St.Moret.Breng het mengsel pittig op smaak met peper en zout en schep de kaas op een stukje huishoudfolie.Vorm er een rolletje van en laat de kaas in de koelkast opstijven.Bak de hamburgers in de hete boter bruin.Snijd het olijvenkaasrolletje in plakjes en verdeel de plakjes over de hamburgers.

Donderdag

  • Ribkarbonade
  • Aardappelpuree
  • Chinese kool

Ribkarbonade

4 ribkarbonades,peper,zout,2 el olijfolie,2 uien gesnipperd,1 el mosterd,5 el appelmoes,2 el vloeibare jus,2 1/2 dl water

Wrijf de karbonades in met peper en zout en bak ze in de hete olie aan beide kanten bruin.Neem ze uit de pan en houd ze warm.Fruit de uien in het bakvet goudgeel en glazig.Voeg de mosterd,de appelmoes,de vloeibare jus en het water toe en breng alles al roerende aan de kook.Leg de karbonaadjes terug in de pan en laat ze in 10 minuten gaar worden.

 Vrijdag

  • Vleesreepjes met worteltjes
  • Macaroni

Vleesreepjes met worteltjes

400 gr.varkensvleesreepjes,2 1/2 el olijfolie,peper,zout,150 gr.sjalotten gepeld,500 gr.worteltjes in schuine plakjes,2 el rode pesto,3 bosuitjes in schuine ringetjes,1 1/2 dl koksroom

Bak de varkensvleesreepjes al omscheppend in de hete olie bruin.Neem ze uit de pan en bestrooi ze met peper en zout. Bak de sjalotjes 7 minuten in het bakvet.Voeg de worteltjes toe en bak ze al omscheppend 3 minuten mee.Schep de pesto erdoor en voeg 1 dl kokend water toe.Stoof het vlees met de worteltjes in 7 minuten gaar.Roer de bosuitjes en de koksroom erdoor en laat alles op een laag vuur nog 2 minuten.Lekker met macaroni.

Dit weekmenu komt van;

http://groups.msn.com/hetgezelligehuishoudclubje


 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 12-09-2005
Hits: 1223
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig