Volg ons via
 
 

Weekmenu week 38 2005

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag
 
  • Kip Hawaï
  • Gekookte aardappelen

Kip Hawaï

500 gr.winterwortels geschrapt en in plakjes,2 1/2 el olijfolie + extra om in te vetten,500 gr.prei schoongemaakt en in ringen,peper,zout,1 pot Unox Chicken Tonight Hawaï,400 gr.kipfilet,100 gr.ontbijtspek

Bak de wortelplakjes in de hete olie al omscheppend in 10 minuten bruin.Schep de prei erdoor en bak hem 3 minuten mee.Bestrooi de groente met zout en doe ze over in een ingevette ovenschaal.Schep de Chicken Tonight Hawaï erover.Wrijf de kipfilets in met kerriepoeder en peper en zout en leg ze op het groentemengsel in de schaal.Dek de kipfilet af met het ontbijtspek en laat de kip in een voorverwarmde oven in 30 minuten helemaal gaar worden.

Dinsdag

  • Maaltijdsalade met witlof
  • Stokbrood

Maaltijdsalade met witlof

6 el olijfolie,sap van 1/2 citroen,1 tl mosterd,peper,zout,4 struikjes witlof,6 stengels bleekselderij in dunne plakjes,1 bosje radijsjes in vier partjes gesneden,2 appels gewassen en in dunne partjes,50 gr.gepelde walnoten grof gehakt,150 gr.oude kaas in kleine blokjes,150 gr.gebraden kalkoenfilet in reepjes

Klop een dressing van de olie,het citroensap,de mosterd en peper en zout.Haal de blaadjes van de witlof los,was ze en laat ze goed uitlekken.Schep de witlof,de bleekselderij,de radijsjes,de appels,de walnoten,de kaas en de gebraden kalkoenfilet door elkaar.Lepel de dressing erover en schep de salade aan tafel goed om.

Woensdag

  • Aardappeltjes met shoarma
  • Groene salade

Aardappeltjes met shoarma

1 kg.krielaardappeltjes,gewassen en gehalveerd,zout,5 el olijfolie,125 gr.spekreepjes,300 gr.shoarmavleesreepjes,1 1/2 dl runderbouillon,3 el fijngehakte peterselie,6 bosuitjes in stukjes van 4 cm, 2 dl zure room

Kook de aardappeltjes 12 minuten in water met zout.Giet ze af en laat ze droog stomen.Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak de aardappeltjes op een hoog vuur in 6 minuten mooi bruin.Schep ze uit de pan en houd ze warm.Verhit de rest van de olie en bak de spekreepjes 3 minuten.Voeg de shoarmavleesreepjes toe en bak het mengsel al omscheppend mooi bruin en gaar.Voeg de bouillon toe en warm alles goed door.Schep de peterselie,de bosuitjes en de aardappeltjes erdoor en verwarm nog 2 minuten.Serveer de roerbak met de zure room.

Donderdag

  • Witte rijst
  • Roergebakken broccoli
  • Speklapjes met ananas

Speklapjes met ananas

1 blik ananasstukjes,2 el zonnebloemolie,500 gr.speklapjes in dobbelstenen,versgemalen peper,zout,2 el ketjap manis,3 bosuitjes in ringetjes,1/2 el bouillonpoeder,2 el maizena

Laat de ananas uitlekken en vang het sap op.Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en bak de speklapjes al omscheppend op een hoog vuur bruin.Bestrooi ze met peper en zout naar smaak.Voeg de ketjap en de helft van het ananassap toe en breng alles aan de kook.Stoof het vlees met de deksel schuin op de pan in 15 minuten gaar.Schep de ananas met de rest van het sap,de bosuitjes en de bouillonpoeder erdoor en breng alles aan de kook.Roer de maizena los met een beetje water en bind het vocht ermee.

Vrijdag

  • Friet
  • Worteltjes
  • Knapperige kipfilet

Knapperige kipfilet

4 enkele kipfilets,2 el olijfolie,1 el gedroogde tijm,1 el donkere basterdsuiker,versgemalen peper,zout

Snijd elke kipfilet in 3 stukken.Meng de olie met de tijm,de suiker en peper en zout.Wentel de kipfilets erdoor.Verdeel de kipfilets over een bakplaat bekleed met een bakmatje of een stuk aluminiumfolie.Zet de bakplaat op de tweede richel van onderen in de voorverwarmde grill (hoogste stand).Laat de kip onder de hete grill in 20 minuten gaar en aan beide kanten mooi bruin bakken.Keer de kip regelmatig en schuif de bakplaat de laatste 5 minuten op de op een na bovenste richel onder de grill.

Dit weekmenu komt van:
http://groups.msn.com/hetgezelligehuishoudclubje

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 17-09-2005
Hits: 1357
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig