Volg ons via
 
 

Weekmenu week 39 2005

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag
  • Aardappelsalade
  • Gegrild vlees

Aardappelsalade

700 gr.krieltjes,zout,1 prei in dunne ringetjes,1 1/2 dl magere yoghurt,4 el mayonaise,1 el kerriepoeder,versgemalen peper,50 gr.amandelschaafsel geroosterd

Kook de krieltjes in 12 minuten in water met zout gaar.Giet ze af en laat ze afkoelen.Overgiet de prei met 1 ltr.kokend water en spoel de groente onder koud water af.Laat goed uitlekken.Klop een sausje van de yoghurt,de mayonaise,het kerriepoeder en peper en zout.Halveer de krieltjes en schep ze met de prei en de dressing door elkaar.Zet de salade tot gebruik in de koelkast.Schep de geroosterde amandelen er vlak voor het serveren door.

Dinsdag

  • Bobotie
  • Witte rijst
  • Ijsbergsla

Bobotie

500 gr.kipfilet fijngehakt,1 pakje Knorr mix voor Zuid-Afrikaanse bobotie,2 el marmelade,2 tl kaneelpoeder,50 gr.blanke rozijnen,1 blikje ananasstukjes,2 el olijfolie,125 ml zure room

Meng de kipfilet met het zakje kruidenmix uit het pakje,de marmelade en het kaneelpoeder.Laat de ananas uitlekken,maar van 1/2 dl van het sap op en snijd de stukjes iets kleiner.Bak de kipfilet in de hete olie al omscheppend bruin en schep de ananasstukjes en de rozijnen erdoor.Klop de sausmix met 2 dl water,het ananassap en de zure room door elkaar.Schep de saus door het kipmengsel en doe alles over in een ovenschaal.Laat het gerecht in een voorverwarmde oven (180C) in 25 minuten gaar en bruin worden.

 Woensdag

  • Roergebakken witlof
  • Gekookte aardappelen
  • Gestoofde runderlappen

Roergebakken witlof

500 gr.witlof,2 el olijfolie,1 gele en 1 rode paprika in repen,1 el azijn,2 tl donkere basterdsuiker,peper,zout

Was de witlof en haal de blaadjes los.Halveer ze in de lengte.Verhit de olie en bak de paprika 8 minuten steeds omscheppend.Voeg de witlof toe en bak deze 5 minuten mee.Schep de azijn,de suiker en peper en zout erdoor en warm nog kort door.

Donderdag

  • Biefstuk
  • Gebakken aardappelen
  • Sperziebonen

Biefstuk

6 el grof gemalen peper,4 biefstukken,zout,15 gr.boter,1 el olijfolie,100 gr.kruidenboter

Strooi de peper in een diep bord.Bestrooi de biefstukken met zout.Druk beide kanten goed in de peper.Verhit de boter met de olie in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag en bak de peperbiefstukken om en om bruin en in 6 minuten rosé.Verdeel de biefstukken over de borden.Snijd de kruidenboter in plakjes en leg ze op de biefstukken.

Vrijdag

  • Pittige spitskool
  • Gekookte aardappelen
  • Karbonaadjes

Pittige spitskool

500 gr.panklare spitskool,25 gr.boter,1 ui gesnipperd,1/2 el kerriepoeder,zout,1 bekertje creme fraiche

Was de kool en laat deze uitlekken.Smelt de boter in een ruime pan en fruit de ui met de kerriepoeder 5 minuten op een halfhoog vuur.Voeg de kool en zout toe en schep hem goed om.Voeg eventueel een beetje extra water toe.Stoof de kool in 7 minuten net gaar.Schep de creme fraiche erdoor en warm de kool kort goed door.

Dit weekmenu komt van:
http://groups.msn.com/hetgezelligehuishoudclubje

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 26-09-2005
Hits: 783
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig