Volg ons via
 
 

Weekmenu week 40 2005

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag
  • Karbonaadjes met knoflook
  • Gebakken aardappeltjes
  • Gekookte worteltjes

Karbonaadjes met knoflook

1 citroen schoongeboend,4 el vloeibare boter,3 teentjes knoflook gesnipperd,1 ui gesnipperd,4 schouderkarbonades,peper,zout,1 1/2 dl kruidenbouillon,2 el fijngehakte peterselie

Rasp de gele schil van de citroen af en pers de helft uit.Verhit de helft van de boter in een braadpan en fruit de knoflook en de ui 5 minuten op een halfhoog vuur.Verhit gelijktijdig de rest van de boter in een koekenpan en bak de karbonaadjes aan beide zijden bruin.Bestrooi ze met peper en zout.Roer de citroenrasp en het sap door het uienmengsel en leg de karbonaadjes erop.Schenk de bouillon erbij en brang alles aan de kook.Stoof de karbonaadjes met de deksel schuin op de pan in 20 minuten gaar.Schep het vlees met het kooknat op een schaal en bestrooi met de peterselie.

Dinsdag

  • Worstjesstoofpot
  • Aardappelpuree

3 el vloeibare boter,4 runderbraadworsten,1 grote ui in partjes,2 teentjes knoflook,gesnipperd,3 preien in stukjes,6 dl runderbouillon,1 blik witte bonen in tomatensaus,2 el mosterd

Verhit de boter in een hapjespan en bak de worsten rondom bruin en bijna gaar.Neem ze uit de pan en bak de ui met de knoflook en de prei al omscheppend in het bakvet.Voeg de bouillon en de bonen toe en breng alles aan de kook.Roer de mosterd erdoor,doe het mengsel over in een ovenschaal en leg de worsten erin.Bak het gerecht 20 minuten in een voorverwarmde oven 200C.

Woensdag

  • Slavinken
  • Gekookte Tarly
  • Broccoli

Slavinken

4 slavinken,3 el olijfolie,1 ui in ringen,3 tomaten in partjes,1 1/2 dl kruidenbouillon,3 el fijngesneden basilicum,peper,zout

Bak de slavinken in de hete olie rondom bruin.Neem ze uit de pan en houd ze warm.Fruit de ui in het bakvet op een halfhoog vuur in 5 minuten goudgeel en glazig.Voeg de tomaten toe en bak ze 5 minuten mee.Schenk de bouillon erbij en breng alles aan de kook.Leg de slavinken in de saus en stoof ze in 10 minuten gaar.Schep 2 el van het basilicum en peper en zout door de saus en garneer met de rest van het basilicum.

Donderdag

  • Zuurkool met appel
  • Aardappelpuree

Zuurkool met appel

400 gr.rundergehakt,1 teentje knoflook gesnipperd,40 gr.boter,peper,zout,paprikapoeder,2 zure appels geschild,500 gr.zuurkool

Bak het gehakt met de knoflook al omscheppend in 30 gr.boter bruin en rul.Voeg peper,zout en paprikapoeder naar smaak toe.Boor intussen de klokhuizen uit de appels en snijd de appels in plakken.Verdeel het gehakt over de bodem van een ingevette ovenschaal en leg de helft van de appel er dakpansewijs bovenop.Bestrooi met peper en paprikapoeder.Verdeel de zuurkool erover en dek alles af met de rest van de appel.Smelt de rest van de boter en bestrijk de appelplakken ermee.Bestrooi met paper en paprikapoeder.Laat de schotel in een voorverwarmde oven van 200C in 30 minuten door en door heet worden.

Vrijdag

  • Macaroni met kaas
  • Groene salade

Macaroni met kaas

400 gr.macaroni vlugkokend,zout,50 gr.boter,50 gr.bloem,6 dl melk,150 gr.gorgonzola in stukjes,150 gr.schouderham in repen,3 tomaten in partjes,25 gr.belegen kaas geraspt

Kook de macaroni en giet hem af.Smelt de boter en roer de bloem erdoor.Laat het mengsel 5 minuten op een laag vuur pruttelen.Schenk beetje bij beetje de melk erbij en roer het telkens tot een egaal mengsel.Ga door tot alle melk is opgebruikt.Roer de gorgonzola erdoor en voeg zout toe.Schep de saus door de macaroni en doe het mengsel over in een ovenvaste schaal.Druk de ham en de tomaten in de macaroni en strooi de geraspte kaas erover.Zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200C.

Dit weekmenu komt van:
http://groups.msn.com/hetgezelligehuishoudclubje

 

 

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 02-10-2005
Hits: 1103
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig