Volg ons via
 
 

Weekmenu week 41 2005

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag
  • Kabeljauw met kerriesaus
  • Gekookte rijst
  • Worteltjes

Kabeljauw met kerriesaus

1 ui in dunne ringen,2 el zonnebloemolie,1 rood pepertje zonder zaadjes en in ringetjes,1 el fijngeraspte verse gemberwortel,1 pakje room culinair,sap van 1/2 citroen,1 el kerriepoeder,versgemalen peper,zout,400 gr.kabeljauwfilet,1 el fijngeknipt bieslook

Bak de uiringen in de hete olie mooi bruin.Neem ze uit de pan en bak het pepertje en de gemberwortel 2 minuten op een halfhoog vuur.Schenk de room culinair en het citroensap erbij en voeg het kerriepoeder en peper en zout toe.Breng alles aan de kook.Leg de met peper en zout ingewreven vis in de saus en stoof hem in 8 minuten gaar.Garneer met de uiringen en het bieslook.

Dinsdag

  • Bietjes met spekjes
  • Gekookte aardappelen
  • Karbonaadjes

Bietjes met spekjes

500 gr.gekookte bietjes ontveld,2 peren geschild,125 gr.gerookte spekreepjes,1 sjalot gesnipperd,peper en zout

Schaaf de bietjes in dunne plakjes.Snijd de klokhuizen uit de peren en snijd het vruchtvlees in dunne partjes.Bak de spekreepjes in een pan op halfhoog vuur uit.Voeg de sjalot toe en bak hem 3 minuten mee.Schep de bietjes erdoor,voeg 1/2 dl water en peper en zout toe en laat alles goed heet worden.Voeg de peerpartjes toe en schep alles kort om.Warm nog 3 minuten goed door.

Woensdag

Varkensschnitzel

  • Aardappelpuree
  • Gestoofde prei

Varkensschnitzel

1 rode en 1 groene paprika in ringen,3 el vloeibare boter,4 gepaneerde varkensschnitzels,1 zakje Knorr stroganoffsaus,1/2 dl rode wijn

Bak de paprikaringen 5 minuten in het hete bakvet,schep ze uit de pan en bak de varkensschnitzels aan beide kanten lichtbruin en in 12 minuten gaar.Neem ze uit de pan en houd ze warm.Bereid de stroganoffsaus met de wijn en 2 dl water en voeg de paprikaringen toe.Laat de saus op een laag vuur 5 minuten zachtjes koken.Lepel een beetje van de saus over de schnitzels en serveer de rest er apart bij.

Donderdag

  • Kip met champignons
  • Friet
  • Erwtjes en worteltjes

Kip met champignons

4 kuikenbouten,peper,zout,100 gr.spekreepjes,3 el olijfolie,500 gr.uien in ringen,250 gr.champignons grof gesneden

Wrijf de kuikenbouten in met peper en zout.Bak de spekreepjes in de hete olie knapperig en bruin.Schep ze uit het bakvet en houd ze apart.Bak de kuikenbouten in het bakvet aan beide kanten bruin.Voeg de uien en de spekreepjes toe en bak ze 5 minuten mee.Voeg 1 1/2 dl heet water toe en stoof de kip in een gesloten pan in 35 minuten gaar.Voeg 10 minuten voor het einde van de bereidingstijd de champignons toe.Controleer of de kip gaar is,door met een satéstokje in het dikste gedeelte van de bout te prikken.Er moet helder vocht uit lopen.

Vrijdag

  • Groenteschotel met rookworst
  • Gekookte aardappelen

Groenteschotel met rookworst

1 ui in ringen,2 teentjes knoflook gesnipperd,1 rood pepertje zonder zaadjes en in ringetjes,2 tl paprikapoeder,2 el zonnebloemolie,1 blikje mais,1 pot Hak Groenteschotel Chili con carne,1 pot witte bonen in tomatensaus,1 rookworst in plakjes,peper,zout,1 el fijngeknipt bieslook

Fruit de ui met de knoflook,het pepertje en de paprikapoeder in hete olie in 5 minuten goudgeel en glazig.Voeg de groenteschotel,de witte bonen,het uitgelekte mais en 1 1/2 del heet water toe en breng alles aan de kook.Schep de worstplakjes en peper en zout erdoor en laat alles op een laag vuur 5 minuten zachtjes pruttelen.Garneer met het bieslook.

Nu ook low-budgetrecepten en reclame-recepten van groente en vlees die deze week in de aanbieding zijn.

Low-budget recepten

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 09-10-2005
Hits: 1950
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig