Volg ons via
 
 

Weekmenu week 43 2005

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag
  • Rijst met vis
  • Kroepoek
  • Atjar

Rijst met vis

300 gr.zilvervliesrijst,zout,3 el zonnebloemolie,1 gesnipperde ui,400 gr.Oosterse roerbakmix,250 gr.zalmfilet in stukjes,1 zakje Knorr mix voor nasi,125 gr.gepelde roze garnalen

Kook de rijst in water met zout gaar.Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui al omscheppend goudgeel en glazig.Voeg de roerbakmix toe en bak hem op een hoog vuur kort mee.Schep de zalmfilet erdoor en bak alles al omscheppend net gaar.Breng de mix voor nasi met 1 1/2 dl water aan de kook en laat hem op een laag vuur 2 minuten zachtjes pruttelen.Schep de rijst met de nasimix en de garnalen door het groentemengsel en warm alles goed door.

Dinsdag

  • Blinde vink
  • Bloemkool
  • Gebakken aardappelen

Blinde vink met bloemkool

1 bloemkool in kleine roosjes,zout,4 blinde vinken,1 bosuitje in dunne ringetjes,3 el vloeibare boter,2 cups Johma Mosterddressing

Kook de bloemkool in water met zout in 10 minuten beetgaar.Giet de bloemkool af en laat hem afkoelen tot lauwwarm.Bak intussen de blinde vinken in het hete bakvet rondom bruin en gaar.Schep de bosui en de mosterddressing door de bloemkool en meng alles heel goed.

Woensdag

  • Shoarmaragout
  • Witte rijst

Shoarmaragout

500 gr.shoarmareepjes,3 el olie,1 ui in ringen,1 teentje knoflook gesnipperd,350 gr.panklare sperziebonen,3 el bloem,7 dl Soup-it room,2 el fijngehakt korianderblad

Bak de shoarmareepjes in de hete olie al omscheppend bruin.Voeg de ui en de knoflook toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee.Schep de sperziebonen erdoor en bak ze 1 minuut op een hoog vuur.Strooi de bloem erover en schep alles goed om.Schenk beetje bij beetje de Soup-it erbij en laat het mengsel steeds al roerende binden.Laat alles op een laag vuur 5 minuten pruttelen.Strooi de koriander erover.

 Donderdag

  • Farfalle met groentesaus

300 gr.kipfilet in stukjes,peper,zout,2 el olie,1 pak Hollandse groenteschotel (Iglo),250 gr.champignons in plakjes,1 pakje Room Fris, 1 dl licht droge witte wijn,400 gr.Farfalle,2 el fijngehakte peterselie

Bestrooi de kipfilet met peper en zout en bak de stukjes in de hete olie al omscheppend bruin.Voeg de Hollandse groenteschotel en de champignons toe en bak ze al omscheppend mee.Schenk de Room Fris en de wijn erbij en breng alles aan de kook.Kook intussen de farfalle in ruim water met zout beetgaar.Giet de pasta af.Schep de peterselie en peper en zout door de saus.

Vrijdag

  • Aardappelpuree
  • Boerenkool
  • Casselerrib

Boerenkool

1 gesnipperde ui,40 gr.boter,1 kg panklare boerenkool,zout,2 el mosterd,versgemalen peper,4 plakken casselerrib van 1 cm dik,1 zakje Maggi jus met uitjes

Fruit de ui al omscheppend 3 minuten in de helft van de boter.Voeg de boerenkool toe en bak hem op een hoog vuur 5 minuten mee.Schenk er 2 dl water bij en voeg zout en de mosterd toe.Kook de boerenkool in 20 minuten gaar.Wrijf intussen de plakken casselerrib in met peper en bak ze in de rest van de boter aan beide kanten bruin.Neem ze uit de pan.Roer het zakje jusmix en 2 1/2 dl water door het bakvet en kook de jus 5 minuten door.

Zoek je nog low-budgetrecepten en tips kom dan bij:

http://groups.msn.com/Delow-budgetkeuken

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 22-10-2005
Hits: 2054
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig