Volg ons via
 
 

Weekmenu week 44 2005

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag
  • Witte rijst
  • Broccoli
  • Tartaartjes met stroganoffsaus

Tartaartjes met stroganoffsaus

4 el olijfolie,1 sjalot in ringetjes,1/2 rode paprika in kleine stukjes,250 gr.champignons in vieren,4 tartaartjes,1 zakje stroganoffsaus

Verhit de helft van de olie en fruit de sjalot al omscheppend 2 minuten op een hoog vuur.Voeg de paprikastukjes toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee.Bak de champignons 5 minuten mee.Breng alles op smaak met peper en zout.
Verhit intussen de rest van de olie en bak de tartaartjes om en om bruin en van binnen in 5 minuten rosé.Bereid de saus.Leg de tartaartjes op de borden.Verdeel het champignonmengsel erover en schenk er de saus over.

Dinsdag

  • Verstopte knakworstjes
  • Worteltjes

Verstopte knakworstjes

3 dl melk,peper,zout,aardappelpuree voor 4 personen,2 bosuitjes in ringetjes,1 1/2 el Franse mosterd,100 gr.jong belegen kaas geraspt,400 gr.knakworstjes,3 el paneermeel

Maak de aardappelpuree.Verwarm intussen de knakworstjes.
Schep de bosuitjes,de mosterd en 2/3 deel van de kaas door de aardappelpuree.Verdeel de helft over de bodem van een ingevette ovenschaal.
Verdeel de knakworstjes erover en dek alles af met de rest van de puree.Schep de rest van de kaas door het paneermeel en bestrooi de puree ermee.Laat het gerecht in een voorverwarmde oven 200C in 10 minuten gratineren.

 Woensdag

  • Kip cordon bleus
  • Tagliatelle

Kip cordon bleus

4 el boter,4 sjalotjes gesnipperd,250 gr.champignons in plakjes,2 1/2 dl slagroom,3 el pesto,versgemalen peper,zout,4 kip cordon bleus

Verhit 2 el van de boter en bak de sjalotjes en de champignons 5 minuten.Voeg de room en de pesto toe en laat de saus door en door warm worden.Breng op smaak met peper en zout.Kook intussen de tagliatelle.Verhit intussen de rest van de boter en bak de cordon bleus gaar.

Serveer de kip cordon bleus met de tagliatelle en de champignons-pestosaus.

Donderdag

  • Visschotel met zalm en verse groenten
  • Gekookte aardappelen
  • Groene salade

Visschotel met zalm en verse groenten

1 1/2 el olijfolie,1 ui gesnipperd,1 teentje knoflook gesnipperd,350 gr.panklare sperziebonen,1 blik mais uitgelekt,400 gr.zalmfilet in stukjes,1 pakje Maggi Visdagschotel voor zalm

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui met de knoflook al omscheppend 3 minuten op een halfhoog vuur.Schep de sperziebonen en de mais door elkaar en verdeel ze over het uimengsel.Verdeel de zalm erover en laat alles met de deksel op de pan in 10 minuten gaar worden.Roer intussen de Maggi mix met 4 dl koud water los en schenk het in de pan.Roer alles goed door en breng aan de kook.Kook het gerecht nog 2 minuten op een laag vuur.

Vrijdag

  • IJsbergslastamppot

1 1/2 kg aardappelen geschild en in stukken,zout,1 ui gesnipperd,1 teentje knoflook gesnipperd,2 el olijfolie,1 el paprikapoeder,1 krop ijsbergsla,1 dl warme melk,2 appels geschild en in stukjes,250 gr.salami in reepjes,2 augurken in plakjes,mosterd

Kook de aardappelen.Fruit intussen de ui met de knoflook 2 minuten in de hete olie.Voeg het paprikapoeder toe en bak alles 5 minuten op een laag vuur.Was en snijd de sla in hele dunne reepjes.Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk fijn.Schep het uienmengsel,de sla,de appels en de salami erdoor en warm alles goed door.Garneer met de augurk en serveer met mosterd.

Zoek je goedkope recepten en reclame-recepten van deze week, kom dan eens kijken bij:
http://groups.msn.com/Delow-budgetkeuken

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 31-10-2005
Hits: 1514
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig