Volg ons via
 
 

Weekmenu van Marianneke week 47 2005

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

 
  • Gebakken bonen
  • Stokbrood

Gebakken bonen

100 gr.spekreepjes,250 gr.gemengd gehakt,1 el paprikapoeder,1 teentje knoflook gesnipperd,1 rood pepertje gesnipperd,1 pot witte bonen in tomatensaus,1 pot bruine bonen,1 blikje tomatenpuree (140 gr.),25 gr.extra pure chocolade,geraspt,5 bosuitjes in ringetjes

Bak de spekreepjes in een ruime pan knapperig uit.Voeg het gehakt,het paprikapoeder,knoflook en pepertje toe en bak het gehakt al omscheppend bruin en rul.Voeg de witte en bruine bonen toe en bak ze al omscheppend 3 minuten op een hoog vuur.Voeg de tomatenpuree,de chocolade en 3 dl heet water toe en laat de bonen op een laag vuur 10 minuten pruttelen.Schep de bosui door de bonen en warm ze kort mee.

Dinsdag

  • Kipfilet met paprikasaus
  • Witte rijst
  • Doperwtjes

Kipfilet met paprikasaus

4 enkele kipfilets,peper,zout,40 gr.boter,1 sjalot gesnipperd,1 rode paprika in kleine stukjes,1 pakje roomsaus voor groente en pasta,1 el creme fraiche

Wrijf de kipfilets in met peper en zout naar smaak en bak ze in 30 gr.van de boter rondom bruin en in 25 minuten helemaal gaar.Fruit de sjalot in de rest van de boter in 3 minuten glazig.Voeg de paprikastukjes toe en bak deze 2 minuten mee.Laat de paprika in 5 minuten op een laag vuur helemaal gaar smoren.Bereid de saus volgens de gebruiksaanwijzing.Schep het paprikamengsel en de creme fraiche erdoor en warm de saus kort door.Snijd de kipfilets in plakjes en lepel er een beetje van de saus over.Serveer de rest van de saus er apart bij.

Woensdag

  • Gebakken kabeljauw met uien
  • Roergebakken tarly
  • Worteltjes en prei

Gebakken kabeljauw met uien

100 gr.gerookte spekreepjes,3 el olijfolie,4 uien in ringen,peper en zout,400 gr.kabeljauwfilet (mag ook diepvries)

Bak de gerookte spekreepjes 3 minuten al omscheppend in de hete olie op een halfhoog vuur.Voeg de uiringen toe en bak ze al omscheppend glazig.Neem ze uit de pan,breng ze op smaak met peper en zout en houd ze warm.Dep de kabeljauw met keukenpapier droog en bestrooi met peper en zout.Bak de vis in het bakvet van de uien aan beide kanten bruin en in 7 minuten gaar.Verdeel het uienmengsel erover.

Donderdag

  • Fusilli met kaas
  • Gemengde groene salade

Fusilli met kaas

400 gr.fusilli,zout,2 citroenen schoongeboend,3 el olijfolie,1 bakje zuivelspread naturel,versgemalen peper,6 el fijngesneden basilicum,75 gr.pittige kaas geraspt

Kook de pasta in ruim water met zout beetgaar.Rasp de gele schil van de citroenen dun af.Giet de pasta af,schep er de citroenrasp,de olijfolie,de zuivelspread en peper door en laat de zuivelspread smelten.Strooi het basilicum erover.Serveer de pasta met de kaas.

Vrijdag

  • Witlofsalade met sinaasappel
  • Gebakken aardappelen
  • Gestoofde vis

Witlofsalade met sinaasappel

400 gr.witlof,3 handsinaasappelen,75 gr.gepelde walnoten,1 1/2 dl dressing naturel,2 el grof gehakte peterselie

Halveer de grote blaadjes witlof.Schil de sinaasappels dik,snijd de partjes tussen de vliezen uit en vang het uitlekkend sap op.Hak de walnoten grof.Schep de witlof met de sinaasappelpartjes,de walnoten,het sap,de dressing en de peterselie door elkaar.

Wil je écht goedkope recepten? Kom dan eens kijken bij:
http://groups.msn.com/Delow-budgetkeuken

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 20-11-2005
Hits: 1474
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig