Volg ons via
 
 

Weekmenu week 48 2005

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Het weekmenu is veranderd.
Er komen nu veel minder pakjes en kant-en-klare dingetjes in.
Wél groenten van het seizoen.Dus veel goedkoper.

Maandag
 
  • Spinazie a la creme
  • Aardappelpuree
  • Tartaartjes

Spinazie a la creme

1 1/2 kg spinazie,2 el boter,1 kleine fijngesnipperde ui,1 el bloem,1/8 ltr.room,1 el zout,mespunt witte peper
 
Was en kook de spinazie en snijd of hak haar eventueel fijn.Fruit de gesnipperde ui in de boter goudblond.Roer de bloem erdoor,voeg de room en de uitgelekte en fijngehakte spinazie toe en schep alles goed door elkaar.Breng de spinazie op smaak met zout en peper.Is het resultaat te dik dan kan je de spinazie aanlengen met een scheutjr room of koffiemelk;te dunne spinazie binden met 1 lepeltje met water aangelengde bloem.
 
Dinsdag
  • Runderlappen
  • Wortelsalade
  • Gebakken aardappelen

Wortelsalade

300 gr.winterwortel,3 el citroensap,2 el olie,mespuntje suiker,peper,zout,1 appel

Rasp 300 gr.schoongemaakte winterwortel grof.Maak een sausje van 3 el citroensap,2 el olie,een mespuntje suiker,peper en zout.Snijd 1 geschilde appel in blokjes.Meng alles door elkaar.

Woensdag

  • Gegratineerde macaroni

 350g macaroni,peper,zout,200 gr.ham,4 tomaten,150 gr.geraspte kaas,2 eieren,1 dl koffieroom,boter


Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat hem uitlekken. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Snij de ham in blokjes. Meng de eieren, koffieroom, geraspte kas, wat peper en zout door elkaar. Schep de tomaten en ham door de macaroni. Vet een ovenschaal in en schep hierin de macaroni. Giet het ei mengsel erover en leg hier en daar een klontje boter. Zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Donderdag
  • Hamlappen
  • Gesmoorde witte kool
  • Aardappelen

Gesmoorde witte kool

1kg witte kool,1 ui,2 teentjes knoflook,1 tl rozemarijn,3 el olijfolie,2 dl witte wijn,peper,zout


Maak de kool schoon en snijd deze in vrij brede reepjes. Pel de ui en de knoflookteentjes en snipper deze fijn. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de rozemarijn en kool toe en bak deze een paar minuten mee. Giet dan de wijn erbij en breng dit alles aan de kook. Draai dan de hittebron wat lager, leg een deksel op de pan en laat de kool in ongeveer 20 minuten zachtjes gaar stoven. Breng het gerecht op smaak met wat peper en zout.
 
Vrijdag
  • Spruiten met gehakt
  • Aardappelen

Spruiten met gehakt

750 gr.spruiten,zout,1 ui,25 gr.margarine,300 gr.gehakt,1 blik gepelde tomaten,peper,zout,50 gr.rozijnen

Kook de spruiten in water met zout in 15 minuten gaar.Fruit 1 kleingesneden ui in 25 gr.margarine.Voeg 300 gr.gehakt toe en bak dit rul.Doe er 1 blik gepelde tomaten,peper,zout en 50 gr.rozijnen bij.Laat de saus 10 minuten sudderen en schep de spruiten erdoor.

Bron; http://groups.msn.com/Delow-budgetkeuken

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 27-11-2005
Hits: 1629
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig