Volg ons via
 
 

Weekmenu 49 2005

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

 
Maandag
  • Schorseneren met yoghurtsaus
  • Gekookte aardappelen
  • Karbonaadjes

Schorseneren met yoghurtsaus

1 1/2 kg schorseneren,zout,melk,1 dl yoghurt,2 el mayonaise,1 el tomatenketchup,2 augurken,peper,zout

Kook de geschilde schorseneren in ruim water met zout en een scheutje melk in 30 minuten gaar.Maak een saus van 1 dl yoghurt,2 el mayonaise,1 el tomatenketchup,2 kleingesneden augurken,peper en zout.Geef de saus er apart bij.

Dinsdag

  • Worstgoulash
  • Andijvie
  • Gekookte aardappelen

Worstgoulash

200 gr.boterhamworst,2 uien,25 gr.margarine,1 tomaat,1 paprika,1 el tomatenpuree,1/2 el paprikapoeder,1/2 ltr.bouillon,bloem,peper,zout

Bak 200 gr.in blokjes gesneden boterhamworst en 2 in ringen gesneden uien in 25 gr.margarine.Voeg 1 in parten gesneden tomaat,1 kleingesneden paprika,1 el tomatenpuree,1/2 el paprikapoeder en 1/2 ltr.bouillon toe.Laat dit 10 minuten sudderen.Bind het vocht met wat aangemengde bloem en maak de goulash op smaak met peper en zout.

Woensdag

  • Kerrierijst met rozijnen

 1 ui,1/2 el kerrie,2 el olie,400 gr.rijst,7 1/2 dl bouillon,50 gr.rozijnen,300 gr.hamlappen,45 gr.margarine,peper en zout,gemberpoeder

Fruit 1 kleingesneden ui en 1/2 el kerrie in 2 el olie.Bak 400 gr.rijst kort mee.Voeg de bouillon toe en kook de rijst gaar.Schep de laatste 5 minuten er 50 gr.gewassen rozijnen door.Bak 300 gr.in blokjes gesneden hamlappen in 45 gr.margarine in 10 minuten gaar.Strooi er peper en zout over.Meng het vlees door de rijst en maak het geheel op smaak met wat gemberpoeder.
 
Lekker met witlofsalade
 
Donderdag
  • Koolvis met worteltjes
  • Aardappelpuree

Koolvis met worteltjes

400g koolvis (diepvries),2 el gehakte peterselie,1 ui,peper, zout,1/2 tl suiker,1 tl tijm,250 gr.worteltjes,100 gr.boter,30 gr.bloem,3 dl melk,2 eieren,sap van een 1/2 citroen
Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de eieren 10 minuten. Laat ze schrikken onder de koude kraan, pel ze, snijdt 1 ei in partjes en prak de andere met een vork fijn. Maak de ui schoon en snipper deze. Breng in een pan een 2 deciliter water met de ui, peterselie en wat zout aan de kook. Leg de vis hierin, draai de hittebron laag en stoof de vis in ongeveer 10 minuten gaar. Maak de worteltjes schoon, snijdt ze in stukjes en kook ze in een pan met een beetje water, zout, suiker en tijm gaar. Verhit de boter in een pan en roer hier de bloem door. Giet beetje voor beetje de melk erbij en blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Voeg dan het geprakte ei en wat peper en zout toe. Schep de vis met een schuimspaan uit de pan en leg deze op een schaal. Giet de worteltjes af en leg deze rondom de vis. Giet de saus over de visschotel en garneer met de partjes ei.
 
Vrijdag
  • Zuurkool met ananas
  • Aardappelpuree
  • Speklapjes

Zuurkool met ananas

1 uitje,2 el boter,500 gr.zuurkool,1 klein blikje ananasstukjes,1/2 dl sap uit het blikje,1 dl water of bouillon
 
Het uitje snipperen en in de boter glazig bakken.De zuurkool met een vork wat losser maken en bij het uitje doen.Al omscheppend even mee laten bakken.De stukjes ananas,het sap en het water of de bouillon erbij doen.De inhoud van de pan al omscheppend aan de kook laten komen en de zuurkool 25 minuten zachtjes laten stoven.
 
Zoek je ook nog reclame-recepten van groenten en vlees die deze week in de aanbieding zijn,kom dan eens kijken bij:
 
 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 04-12-2005
Hits: 1583
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig