Volg ons via
 
 

Weekmenu week 1 2006

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

 
Maandag
  • Karbonaadjes*
  • Spruiten
  • Aardappelen
  • IJs met advocaatsaus*

Karbonaadjes

4 karbonades,4 uien,40 gr.bloem,40 gr.boter,1 dl bier,1 dl bouillon van blokje,1 el maizena,zout en peper 

Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Strooi wat peper en zout over de karbonades en haal ze door de bloem. Verhit de boter in een pan en bak hierin de karbonades mooi bruin. Doe de uien erbij en bak dit 5 minuten mee. Giet dan het bier en de bouillon erbij, laat het aan de kook komen en laat het zachtjes 15 minuten stoven. Haal dan de karbonades uit de pan, leg ze op een schaal en houd ze warm. Roer de maïzena met een beetje water tot een papje en giet dit bij de uien. Laat het nog even aan de kook komen en schenk dan de saus over de karbonades.

IJs met advocaatsaus

4 el vanillevla,5 el advocaat,chocoladevlokken

Roer 4 el vanillevla door 5 el advocaat.Verdeel de saus over 4 porties vanille- of roomijs en garneer met chocoladevlokken.

Dinsdag

  • Gehakt 'anders'
  • Rode kool
  • Aardappelen

Gehakt 'anders'

300 gr.gehakt,3 el havermout,1 ei,2 augurken,1 tl mosterd,peper,zout,45 gr.margarine

Maak 300 gr.gehakt aan met 3 el havermout,1 ei,2 kleingesneden augurken,1 tl mosterd,peper en zout.Vorm er 4 gehaktballen van.Bak de gehaktballen in 45 gr.margarine in 20 minuten gaar en bruin.

Woensdag

  • Aardappelgoulash

500 gr. aardappelen,25 gr.boter,2 uien,2 teentjes knoflook,250 gr.oesterzwammen,1 el paprikapoeder,2 rode paprika's,1 dl bouillon,1,5 dl zure room,zout en peper 

Maak de uien schoon, snipper ze. Pel de knoflook teentjes en pers ze uit. Maak de oesterzwammen schoon en snij ze in stukjes. Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout bijna gaar. Giet dan de aardappelen af en snij ze in blokjes. Verhit de boter in een pan en bak hier even de uien en knoflook in. Doe dan de oesterzwammen erbij en bak deze ook even mee. Voeg dan het paprikapoeder, paprika's en de bouillon toe en laat dit 5 minuten stoven. Doe dan de aardappelblokjes erbij, laat dit goed warm worden en haal dan de pan van de hittebron. Roer de zure room door de aardappelgoelasj en voeg zo nodig nog wat peper en zout toe.

Donderdag

  • Gesneden casselerrib
  • Chinese kool
  • Aardappelen

Chinese kool

1 3/4 kg Chinese kool,50 gr.mager rookspek,1 ui,ketjap,peper en zout

Snijd de Chinese kool in brede repen.Bak 50 gr.in blokjes gesneden mager rookspek bruin.Fruit 1 kleingesneden ui mee.Voeg de kool toe en stoof de groente in 10 minuten gaar.Maak de groente op smaak met wat ketjap,peper en zout.

Vrijdag

  • Visragout
  • Venkel
  • Aardappelpuree

Visragout

300 gr.kabeljauwfilet,zout,1 laurierblad,stukje ui,stuk wortel,takjes peterselie,4 peperkorrels,35 gr.margarine,5 el bloem,2 dl melk,100 gr.champignons

Laat 300 gr.kabeljauwfilet in 10 minuten gaar worden in 2 1/2 dl water met zout,1 laurierblad,een stukje ui,een stuk wortel,wat peterselie en 4 peperkorrels.Neem de vis eruit en verdeel hem in stukjes.Zeef de bouillon.Maak een saus van 35 gr.margarine,5 el bloem,2 dl melk en 2 dl visbouillon.Roer de stukjes vis erdoor en maak de ragout op smaak met peper,zout,100 gr.kleingesneden champignons en peterselie.

Zoek je nog meer low-budget recepten,kom dan eens kijken bij:

http://groups.msn.com/Delow-budgetkeuken

 


Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 02-01-2006
Hits: 1766
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig