Volg ons via
 
 

Weekmenu week 3 2006

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

 
Maandag
  • Lever met sinaasappel
  • Rode bieten
  • Aardappelen

Lever met sinaasappel

400 gr.lever,bloem,peper,zout,paprikapoeder,60 gr.margarine,1 ui,2 sinaasappels,maizena

Snijd 400 gr.lever in plakken en haal ze door een mengsel van bloem,peper,zout en paprikapoeder.Bak het vlees in 60 gr.margarine gaar en bruin.Haal de lever uit de pan en houd het warm.Fruit 1 kleingesneden ui in de achtergebleven margarine.Voeg het sap van 1 uitgeperste sinaasappel en 1 in blokjes gesneden sinaasappel toe.Warm dit door en bind het vocht met wat aangemengde maizena.Schenk de saus over de lever.

Dinsdag

  • Hamburger met uienringen
  • Andijvie met tomatensaus
  • Aardappelen

Andijvie met tomatensaus

1 3/4 kg andijvie,zout,20 gr.margarine,2 el bloem,1 dl bouillon,2 el tomatenpuree,peper

Kook de gesneden andijvie met aanhangend water en zout in 15 minuten gaar.Smelt 20 gr.margarine en voeg 2 el bloem ineens toe.Giet er onder goed roeren 1 dl kookvocht en 1 dl bouillon bij.Maak de saus op smaak met 2 el tomatenpuree,peper en zout.Schep de saus door de andijvie.

Woensdag

  • Bami met vleesragout

500 gr. varkenslapjes,1 bouillontablet,1 laurierblad,3 uien,2 kruidnagels,paar takjes selderie,2 el bloem,2 el maizena,300 gr.mie,zout,4 el boter,1 el worcestersaus 

Maak de uien schoon, laat 1 ui heel en snipper de andere twee. Steek in de hele ui de kruidnagels. Snijd het vlees in stukjes van gelijke grootte. Doe in een pan 4 deciliter water, bouillontablet, laurierblad, de ui met kruidnagels en wat takjes selderie. Breng dit aan de kook en doe er dan het vlees bij. Laat het vlees zachtjes koken tot het bijna gaar is. Haal dan het laurierblad, de ui met kruidnagels en de takjes selderie uit de pan. Roer in een kopje de bloem en maïzena met wat water tot een papje. Bind hiermee de bouillon. Doe de gesnipperde uien in de gebonden bouillon en laat het zachtjes koken tot het vlees helemaal gaar is. Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de mie, als hij gaar is, uitlekken. Verhit de boter in een pan en schud hier de mie even door. Roer de worcestersaus door de mie en doe deze in een schaal. Schep de vleesragout op de bami.

Donderdag

  • Gehaktballen
  • Koolraap met pindasaus
  • Aardappelen

Koolraap met pindasaus

1 kg. koolraap,zout,1/3 pot pindakaas,1 teentje knoflook,ketjap,citroensap,mespuntje sambal

Snijd 1 kg geschilde koolraap in reepjes en kook ze in water met zout in 30 minuten gaar.Breng 1/3 pot pindakaas met 1 dl water en 1 uitgeperst teentje knoflook tegen de kook.Maak de saus op smaak met ketjap,citroensap en een mespuntje sambal.

Vrijdag

  • Runderrollade
  • Doperwtjes met worteltjes
  • Gebakken aardappelen

Zoek je nog meer goedkope recepten,kijk dan eens bij:

http://groups.msn.com/Delow-budgetkeuken

 


Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 16-01-2006
Hits: 1303
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig