Volg ons via
 
 

Weekmenu week 4 2006

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

 
Maandag
  • Gesneden rollade met champignonsaus
  • Savooiekool
  • Aardappelen

Champignonsaus

200 gr.champignons,15 gr.margarine,30 gr.margarine,4 el bloem,3 dl bouillon,peterselie,peper,zout,sherry of koffieroom

Bak 200 gr.in plakken gesneden champignons kort in 15 gr.margarine.Smelt 30 gr.margarine en voeg 4 el bloem toe. Giet er bij gedeelten,onder goed roeren,3 dl bouillon bij.Roer de champignons door de saus.Maak de saus op smaak met kleingesneden peterselie,peper,zout en eventueel wat sherry of koffieroom.

Dinsdag

  • Riblappen
  • Boerenkool met 'n korstje
  • Aardappelen

Boerenkool met 'n korstje

1 kg boerenkool,zout,paneermeel,100 gr.geraspte belegen kaas

Kook 1 kg gesneden boerenkool in water met zout in 30 minuten gaar.Roer wat paneermeel door de groenten.Schep de boerenkool in een vuurvaste schaal en strooi er 100 gr.geraspte belegen kaas over.Zet de schotel even onder de grill.

Woensdag

  • Rijst met champignons en varkenslapjes

200 gr. rijst,300 gr.varkenslapjes,50 gr.boter,1 ui,250 gr.champignons,zout en peper 

Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met wat zout en peper. Maak de ui schoon en snipper hem fijn. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Als de rijst gaar is giet hen dan af en laat hem uitlekken. Verhit de boter in een pan en bak hierin het vlees mooi bruin. Voeg de ui toe en laat dit alles in 15 minuten gaar worden. Voeg dan de champignons erbij en bak deze 5 minuten mee. Schep dan de gare rijst door het ui-champignonmengsel. Breng het op smaak met peper en zout.

Donderdag

  • Hachee
  • Rode kool
  • Aardappelpuree

Hachee

400 gr. rundvlees,60 gr.boter,8 uien,40 gr.bloem,6 dl bouillon,zout en peper,2 kruidnagels,1 blaadje laurier,azijn 

Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Snij het vlees in blokjes. Verhit de boter in een pan en bak hierin de vleesblokjes mooi bruin. Doe dan de uien erbij en laat deze even mee bakken. Strooi dan de bloem erover en giet dan al roerend de buillon erbij. Voeg de kruidnagels, blaadje laurier, scheutje azijn, beetje zout en peper toe. Laat de hachee zachtjes 2 uur stoven. Verwijder voor het opdienen de laurier en de kruidnagels.

Vrijdag

  • Slavinken
  • Spruiten met kerriesaus
  • Aardappelen

Spruiten met kerriesaus

1 kg spruiten,zout,1 klein blikje ananasstukjes,1 pakje kerriesaus,1 tl kerrie

Kook 1 kg spruiten in ruim water met zout in 20 minuten gaar.
Laat 1 klein blikje ananasstukjes uitlekken.Maak een pakje kerriesaus klaar volgens de gebruiksaanwijzing en gebruik hiervoor het ananassap.Roer de ananasstukjes en 1 tl kerrie door de saus en giet hem over de spruiten.

Zoek je nog méér goedkope recepten of recepten van vlees en groenten die deze week in de aanbieding zijn,kom dan eens kijken bij;

http://groups.msn.com/Delow-budgetkeuken

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 22-01-2006
Hits: 995
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig