Volg ons via
 
 

Weekmenu week 36

Weekmenu

Maandag


Sperziebonen met gehaktbal

50 ml melk
2 sneetjes witbrood, zonder korst
300 gr. rundergehakt
300 gr. half-om-halfgehakt
1 ei
2 el grove mosterd
1 tl nootmuskaat, geraspt
75 gr. gezouten roomboter
1 kg kruimige aardappelen
600 gr. sperziebonen
125 gr. gerookte magere spekblokjes

-----------------------------------------------

Schenk de melk in een schaal en leg het brood erin. Meng het rundergehakt met het half-om-half gehakt en het ei. Knijp het brood uit en meng het erdoor. Voeg de mosterd en de nootmuskaat toe, en peper en zout naar smaak. Kneed goed door. Draai met natte handen 4 ballen. Verwarm de boter in een braadpan. Voeg, als de boter niet meer schuimt, de gehaktballen toe en braad ze op middelhoog vuur in 5 min. rondom aan. Draai het vuur laag en braad de gehaktballen in 20 min. gaar, met de deksel schuin op de pan. Keer ze regelmatig. Schil ondertussen de aardappelen. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Verwijder de steelaanzet van de bonen en kook ze in 8 min. beetgaar. Bak het spek 5 min. in een pan met antiaanbaklaag. Meng door de gare bonen. Schep de aardappelen, de bonen en de gehaktballen op 4 borden en schenk wat van het braadvocht bij de aardappelen.

Dinsdag


Macaroni met hamsaus

peper en zout
3 el olijfolie
350 gr. uienringen
300 gr. hamreepjes
1 pot pastasaus pittig a 620 gr.
250 gr. champignons  in plakjes
350 gr. macaroni

----------------------------------------------

Verhit de olie in een braadpan en fruit de uiringen 5 minuten op een halfhoog vuur. Voeg de ham toe en bak hem al omscheppend 1 minuut mee. Voeg de pastasaus, champignons, peper en zout toe en laat de saus op een laag vuur 10 minuten zachtjes pruttelen. Kook de macaroni in ruim water met zout beetgaar. Serveer de macaroni met de saus.

Woensdag


Ovenschotel met spitskool

1 kg aardappelen, schoongeboend
1 spitskool, in reepjes
2 el grove mosterd
50 gr. boter, op kamertemperatuur
250 gr. spekblokjes
1 blik cocktailworstjes, 400 gr. uitgelekt

-------------------------------------------------------

Snijd de aardappelen in plakjes en kook deze in water met zout in ca. 15 min. gaar. Kook ondertussen de kool in 10 min. gaar. Giet af in een vergiet en druk met een lepel het overtollige vocht eruit. Giet de aardappelen af en schep om met de mosterd en de boter. Laat afkoelen. Breng op smaak met peper. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekblokjes in ca. 5 min. uit. Voeg de kool toe en roerbak nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel over de bodem van de ovenschaal. Leg de cocktailworstjes erop. Verdeel de aardappelplakjes er dakpansgewijs over. Bak de ovenschotel in het midden van de oven in 20 min. goudbruin.

Donderdag


Venkel met krieltjes en rosbief

3 el vloeibare margarine
600 gr. venkel, in plakken
150 gr. worteltjes, in plakjes
1/2 tl gedroogde tijm
700 gr. panklare krieltjes
500 gr. rosbieflapjes a la minute, op kamertemperatuur
15 gr. verse peterselie, fijngeknipt

--------------------------------------------------

In braadpan 2 el margarine verwarmen. Venkel, wortel en tijm hierin afgedekt op laag vuur smoren. Krieltjes in 10 min. gaarkoken in water met zout. In koekenpan rest van margarine verhitten en rosbieflapjes in 2 min. rondom bruin en gaar bakken. Krieltjes afgieten en peterselie erdoor scheppen. Gesmoorde groenten op smaak brengen met zout en peper. Serveren met peterseliekrieltjes en rosbief.

Vrijdag


Andijviestamppot met kipbraadsticks

200 ml volle yoghurt
1 zakje Kip Tandoori kruidenmix
8 kipbraadsticks
40 gr. boter
1 kg aardappels
zout, versgemalen peper
100 ml melk
4 sjalotten
1 zakje rundvleesjus, Knorr
2 zakken gesneden andijvie a 250 gr.

-----------------------------------------------

Roer de yoghurt met de kruidenmix tot marinade. Laat de braadsticks 30 minuten in de marinade staan. Verhit de boter in een koekenpan en bak de uitgelekte braadsticks op hoog vuur aan. Braad ze op een laag vuur in 35 minuten gaar. Keer ze regelmatig en voeg halverwege de rest van de marinade toe. Schil de ardappels en kook ze in 20 minuten met zout gaar. Verwarm de melk, giet de aardappels af en stamp ze met de melk tot puree. Pel de sjalotten en snijd ze in ringetjes. Haal de braadsticks uit de pan, en bak de sjalotjes 1 minuut in het achtergebleven bakvet. Voeg 200 ml water en het zakje vleesjus toe en breng alles aan de kook. Schep de andijvie door de puree, warm deze door en breng op smaak met zout en peper. Serveer direct met de kip, sjalotjes en jus.




Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 02-09-2011
Hits: 1549
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
sperziebonen, macaroni, spitskool, venkel, andijvie