Volg ons via
 
 

Weekmenu week 37 2011

Weekmenu

Maandag

Bietjes met gehaktballetjes

1 kg aardappelen, in vieren
3 el olie
385 gr. rundergehaktballetjes, 12 stuks
3 uien, gesnipperd
1 zakje hacheekruiden
500 gr. gekookte bietjes, ontveld
125 ml creme fraiche light
75 gr. rozijnen

-----------------------------------------------

Kook de aardappelen. Verhit de olie in een braadpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Neem ze uit de pan, schep de uien erin en fruit ze 5 min. Voeg de hacheekruiden en 500 ml water toe en breng de jus al roerend aan de kook. Leg de gehaktballetjes terug in de pan en stoof ze afgedekt 15 min. Snijd de bietjes in plakken en deze in reepjes. Doe de bietenreepjes in een pan met de crème fraîche en de rozijnen en verwarm het geheel al roerend. Serveer de gehaktballetjes met jus en de aardappelen erbij.

Dinsdag

Spaghetti met broccoli en citroen

zout
1 citroen
2 sneetjes witbrood
500 gr. broccoli
4 zalmfilets
400 gr. spaghetti
4 el olijfolie
3 teentjes knoflook
4 el verse peterselie, fijngehakt

-----------------------------------------------

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil dun af en pers de vrucht uit. Scheur het brood in stukken en maal het in een keukenmachine met het citroenrasp tot kruim. Maak de broccoli schoon en verdeel hem in kleine roosjes. Schil de stelen en snijd ze in plakjes. Kook de spaghetti beetgaar. Voeg 6 minuten voor het einde van de kooktijd de broccoli toe. Wrijf de zalm in met olie en bestrooi met peper en zout. Grill de zalm onder de hete grill in 7 minuten net gaar. Bak intussen de knoflook met het kruim in 3 1/2 el hete olie al omscheppend lichtbruin. Giet de pasta met de broccoli af en schep er het kruim, citroensap en de peterselie door. Breng op smaak met peper. Serveer met de gegrilde zalmfilet.

Woensdag

Bloemkool en broccoli met krieltjes
Kalkoenfilet

4 el vloeibare margarine
700 gr. panklare krieltjes
2 zakken bloemkool & broccoli a 350 gr.
350 gr. kalkoenfilet a la minute
200 gr. jonge kaas
50 gr. gezouten cashewnoten

------------------------------------------------

In koekenpan 2 el margarine verhitten en krieltjes in 8 min. goudbruinbakken. Groente in 8 min. beetgaar koken. In andere koekenpan rest van margarine verhitten en vlees in 3 min. bruin en gaar bakken. Met zout en peper bestrooien. Kaas raspen. Noten grof hakken. Groenten afgieten en direct mengen met kaas en noten, zodat kaas smelt. Met gebakken krieltjes serveren.

Donderdag

Babi ketjap met Chinese kool en rijst

300 gr. witte rijst
1 rode peper
4 el olie
300 gr. hamlappen in reepjes
3 tenen knoflook fijngesneden
3 cm verse gember, geraspt
100 ml ketjap manis
1 Chinese kool in reepjes

-----------------------------------------------

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de groene steelaanzet van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in dunne reepjes. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de reepjes vlees in 3 min. bruin. Voeg de rode peper, 2 tenen knoflook en gember toe en bak 1 min. mee. Voeg de ketjap toe en laat 6 min. op laag vuur gaar worden. Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de rest van de knoflook en de Chinese kool 4 min. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de babi ketjap en de rijst over kommen. Serveer met de kool.

Vrijdag

Rundervinkschotel

4 el boter
4 rundervinken
2 courgettes, 600 gr.
1 1/2 zak aardappelgolfjes a 450 gr.
zout en peper
1 zakje kaas-baconsaus
2 el slagroom
100 gr. gemalen oude kaas.

----------------------------------------------

Aardappelgolfjes paar minuten koken en dan goed uitlekken.

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. In koekenpan 3 eetlepels boter verhitten. Rundervinken in ca. 4 minuten bruinbakken. Ovenschaal invetten met van rest boter. Courgettes wassen en in plakjes van 1/2 cm dik snijden. Aardappelgolfjes in schaal leggen en bestrooien met zout en peper. Rundervinken uit pan nemen en in plakjes snijden. Courgette en rundervink dakpansgewijs in schaal leggen. Saus maken volgens gebruiksaanwijzing met 200 ml water en slagroom. Saus in schaal schenken en bestrooien met kaas. Schotel in ca. 20 minuten in oven gaar en goudbruin laten worden.

Bron: http://completemaaltijden.clubs.nl/

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 10-09-2011
Hits: 1247
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Bietjes, spaghetti, bloemkool en broccoli, rijst, rundervinkschotel