Volg ons via
 
 

Weekmenu week 5 2006

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag
  • Zuurkoolschotel
  • Aardappelpuree

Zuurkoolschotel

300 gr.speklappen,peper,zout,15 gr.margarine,2 uien,1 klein blikje tomatenpuree,1 dl bouillon,1 laurierblad,750 gr.zuurkool

Snijd 300 gr.speklappen in blokjes en bestrooi ze met peper en zout.Bak het vlees in 15 gr.margarine bruin.Fruit 2 in ringen gesneden uien mee.Voeg 1 dl bouillon,1 blikje tomatenpuree,1 laurierblad,peper en 750 gr.zuurkool toe.Stoof het gerecht in 15 minuten gaar.

Dinsdag

  • Spaanse bonenschotel
  • Komkommersalade

Spaanse bonenschotel

2 uien,30 gr.margarine,150 gr.salami,2 blikken witte bonen in tomatensaus,peper,basilicum,2 tomaten,10 gr.margarine

Fruit 2 kleingesneden uien in 30 gr.margarine.Voeg 150 gr.in blokjes gesneden salami toe en bak ze even mee.Doe er 2 blikken witte bonen in tomatensaus bij en warm dit goed door.Maak de bonen op smaak met peper en basilicum.Snijd 2 tomaten in plakken en bak ze in 10 gr.margarine.Leg ze op de bonen.

Woensdag

  • Rijst met kipfilet

600 gr. kipfilet,1 1/2 el kerriepoeder,150 gr.champignons,2 uien,3 teentjes knoflook,1 prei,2 el ketjap manis,peper en zout,1 tl gemberpoeder,1 el maizena,3 el olie 

Snijdt de kipfilets in blokjes. Maak de champignons schoon en snijdt deze in plakjes. Pel de uien en knoflookteentjes en snipper deze. Maak de prei schoon en snijdt deze in ringetjes. Verhit in de wok de olie en fruit hierin de uien, prei en knoflook eventjes. Roer dan de gemberpoeder erdoor. Doe dan de kip en champignons erbij en roerbak dit ongeveer 15 minuten, tot de stukjes kip gaar zijn. Roer dan de ketjap, peper, zout en een scheutje water toe. Roer in een kopje de maïzena met wat water tot een papje en bind hiermee het gerecht. Geef hierbij rijst

Donderdag

  • Braadworst
  • Sperziebonen met spekjes
  • Gebakken aardappelen

Sperziebonen met spekjes

500 gr. sperziebonen,zout,100 gr.spekblokjes,1 ui,1 teentje knoflook 

Maak de sperziebonen schoon en kook ze in een pan met een beetje water en zout beetgaar. Pel de ui en knoflook en snipper deze fijn. Bak in een pan de spekblokjes uit en voeg dan de ui en knoflook toe. Bak deze even mee. Giet de sperziebonen af en schep het spek-uimengsel erdoor.

Vrijdag

  • Gehaktbrood
  • Andijvie
  • Aardappelen

Gehaktbrood

300 gr.aardappelen,melk,peper,zout,300 gr.gehakt,1 ei,1 ui,1 kleine prei,paprikapoeder,50 gr.geraspte kaas,margarine

Kook 300 gr.geschilde aardappelen gaar en maak er met melk,peper en zout een puree van.Meng 300 gr.gehakt,1 ei,1 geraspte ui,1 in ringen gesneden prei,paprikapoeder en 50 gr.geraspte kaas door de puree.Doe de massa in een ingevette kleine cakevorm en zet dit 35 minuten in een matig hete oven van 175C

Wil je nog méér goedkope recepten zien,kom dan eens kijken bij;

http://groups.msn.com/Delow-budgetkeuken

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 29-01-2006
Hits: 1254
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig