Volg ons via
 
 

Weekmenu week 39 2011

Weekmenu week 39 | Wat eten we vandaag?

Maandag

Doperwtjesragout met ham
Rijst

Doperwtjesragout%20met%20ham.ashx?bc=Whi

1 pak snelkookrijst a 400 gr.
1 zak doperwtjes met worteltjes a 400 gr.
zout
2 zakjes champignonsaus
150 gr. verse roomkaas met kruiden
200 gr. hamreepjes

------------------------------------------------

Kook de rijst. Snijd de worteltjes in plakjs en kook ze 5 minuten in water met zout. Bereide de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de uitgelekte worteltjes, de doperwten, de kaas en de ham toe en laat de saus 5-10 minuten zachtjes koken. Serveer met de rijst.

2690 kJ/640 kCal, 22 gr. eiwit, 22 gr. vet, 88 gr. koolhydraten

Dinsdag

Aardappel-salade met tomaatjes en zalm

Aardappelsalade%20met%20tomaatjes%20en%2

900 gr. panklare krielaardappelen
6 el sladressing yoghurt
4 bosuitjes, in ringetjes
2 el verse dille, geknipt
zout
400 gr. cherrytomaten, in partjes
250 gr. gerookte zalmfilet, in reepjes.

------------------------------------------------

Kook de aardappelen gaar, giet ze af en laat ze afkoelen. Schep de dressing, de tomaatjes, de bosuitjes en de zalm erdoor. Bestrooi met de dille.

1660 kJ/395 k/Cal, 22 gr. eiwit, 10 gr. vet, 54 gr. koolhydraten

Woensdag

Bloemkool en broccolistamppot
Schouderkarbonades

Bloemkool%20en%20broccolistamppot.ashx?b

1 kg aardappelen, geschild en in stukken
zout
2 zakjes bloemkool-broccoliroosjes a 300 gr.
4 schouderkarbonades
chilipoeder
versgemalen peper
2 1/2 el bak & braad vloeibaar
1 zakje vleesjus met pittige kruiden

------------------------------------------------

Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Verdeel de bloemkool en de broccoli in kleine roosjes en kook ze in water met zout in 5 minuten beetgaar. Wrijf de karbonades in met chilipoeder en peper en zout en bak ze in het hete bakvet aan beide kanten bruin en in 15 minuten gaar. Neem het vlees uit de pan, voeg 2 1/2 dl heet water en de jusmix toe en bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de aardappelen en de groenten af en vang het kookvocht van de groenten op. Stamp de aardappelen grof en schep er de groenten en zoveel van het opgevangen kookvocht door zodat een lekker smeuig stamppotje ontstaat. Serveer met het vlees en de jus

2395 kJ/570 kCal, 32 gr. eiwit, 25 gr. vet, 54 gr. koolhydraten

Donderdag

Bami met garnalen en ham

Bami%20met%20garnalen%20en%20ham.ashx?bc

1 pakje mix voor bahmi speciaal
250 gr. Chinese mie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
2 el zonnebloemolie
1 struik paksoi, in repen
100 gr. shiitake, in plakjes
125 gr. roze garnalen
150 gr. hamreepjes

----------------------------------------------

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wel de groentemix uit het pakje 10 minuten in 1 dl heet water. Fruit de ui met de knoflook in de hete olie. Roerbak de paksoi en de shiitake 3 minuten mee op hoog vuur. Voeg de groentemix, de mie, de garnalen, de hamreepjes en de kruidenmix uit het pakje toe en roerbak alles op een halfhoog vuur totdat de bami door en door warm is.

1615 kJ/385 kCal, 23 gr. eiwit, 10 gr. vet, 51 gr. koolhydraten

Vrijdag

Bruine bonen met bacon en appel

Bruine%20bonen%20met%20bacon%20en%20appe

2 el olijfolie
2 kleine zoetzure handappels, bijv. Elstar
versgemalen peper, zout
2 pakjes baconreepjes a 150 gr.
1 pot Hollandse bruine bonen a 700 gr. uitgelekt
1 stokbrood in sneetjes

-----------------------------------------------

Verhit in een koekenpan de olie en bak de baconreepjes krokant. Voeg de appel toe en bak 1 minuut mee. Voeg de bonen en 1/2 dl water toe en verwarm het geheel nog 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout en serveer met stokbrood.

2730 kJ/650 kCal, 27 gr. eiwit, 32 gr. vet, 64 gr. koolhydraten

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 18-09-2011
Hits: 1638
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
doperwtjesragout, aardappelsalade, bloemkool en broccolistamppot, bami, bruine bonen