Volg ons via
 
 

Weekmenu week 6 2006

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

 
Maandag
  • Karbonades
  • Koolraap met champignons
  • Aardappelen

Koolraap met champignons

1 kg koolraap,zout,200 gr.champignons,30 gr.margarine,2 el bloem,1 1/2 dl bouillon,peper,peterselie

Snijd 1 kg koolraap in blokjes en kook de groenten in water met zout in 30 minuten gaar.Bak 200 gr.in plakken gesneden champignons in 30 gr.margarine.Strooi er 2 el bloem over en roer dit god door.Giet er al roerend 1 1/2 dl bouillon bij.Maak de saus op smaak met peper,zout en peterselie en giet hem over de groente.

Dinsdag

  • Andijviestamppot met appel

1 kg aardappelen,zout,peper,nootmuskaat,1 dl melk,500 gr. andijvie,1 ui,2 teentjes knoflook,2 appels,citroensap,300 gr.kaas 

Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Maak de andijvie schoon, snijd deze in kleine smalle reepjes, was deze en laat het uitlekken. Pel de ui en de teentjes knoflook en snipper deze fijn. Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd de appels in blokjes. Besprenkel de appelblokjes met citroensap. Snijd de kaas in kleine blokjes. Verwarm in een steelpan de melk. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de warme melk, peper en nootmuskaat door. Schep de andijvie, ui, knoflook en appels door de aardappelpuree. Roer dan de kaasblokjes door de stampot.

Woensdag

  • Macaroni met broccoli

400 gr. broccoli,300 gr.macaroni,350 gr.tomaten,20 gr.boter,20 gr.bloem,1/2 dl bouillon,olie,100 gr.geraspte kaas,zout,peper,1 ui,1 teentje knoflook,150 gr.ham 

Maak de broccoli schoon en verdeel deze in roosjes. Ontvel de tomaten en snijdt deze in plakjes. Pel de ui en het knoflookteentje en snipper deze. Snij de ham in blokjes. Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat dan de macaroni uitlekken. Kook de broccoli in een pan met een beetje water en zout in ongeveer 7 – 10 minuten beetgaar. Laat de broccoli dan even uitlekken. Vet een ovenschaal in en schep hierin de broccoli. Verhit de boter in een pan en roer hier de bloem door. Giet beetje voor beetje de bouillon erdoor en roer er de kaas door. Breng de saus op smaak met peper en zout. Verhit in een pan een beetje olie en fruit hierin eventjes de ui en knoflook. Voeg de ham toe en bak deze ook even mee. Schep het uimengsel over de broccoli. Roer de macaroni door de kaassaus en schep dit op het uienmengsel. Leg de plakjes tomaat er op en zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Donderdag

  • Rundervinken
  • Wortelen met amandelen
  • Aardappelen

Wortelen met amandelen

1 kg winterwortelen,zout,30 gr.geschaafde amandelen,margarine

Maak de winterwortelen schoon en snijd ze in plakken.Kook de wortelen in weinig water met zout in 25 minuten gaar.Rooster 30 gr.geschaafde amandelen in een droge koekenpan lichtbruin.Maak de wortelen op smaak met een klontje margarine en strooi de amandelen erover.

Vrijdag

  • Vis met mosterdsaus
  • Sperziebonen
  • Aardappelen

Vis met mosterdsaus

500 gr.visfilets,1/2 ltr.bouillon,30 gr.margarine,4 el bloem,2 el mosterd,2 augurken

Leg 500 gr.visfilets 10 minuten in 1/2 ltr.bouillon tegen de kook aan.Schep de gare vis op een voorverwarmde schaal.Smelt 30 gr.margarine en roer er 4 el bloem door.Giet er bij gedeelten,onder goed roeren,4 dl bouillon bij tot een gladde saus is ontstaan.Roer 2 el mosterd en 2 in blokjes gesneden augurken door de saus.

Wil je nog meer goedkope recepten zien,kom dan eens kijken bij;

http://groups.msn.com/Delow-budgetkeuken

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 04-02-2006
Hits: 1324
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig