Volg ons via
 
 

Weekmenu week 40 2011

Weekmenu | Alle recepten voor week 40

Dit is het weekmenu voor week 40 2011. Alle recepten van deze week staan hieronder.

Maandag

Fusilli met zalm

Fusilli%20met%20zalm.ashx?bc=White&as=1

350 gr. fusilli tricolore
zout
250 gr. gerookte zalm, in reepjes
1 bekertje creme fraiche a 125 ml
versgemalen peper
4 el verse dille fijngesneden

-----------------------------------------------

Kook de pasta beetgaar, giet af maar vang 1/2 dl van het kookwater op. Schep het opgevangen kookwater, de zalm en de creme fraiche door de pasta. Breng op smaak met peper en bestrooi met de dille.

1995 kJ/475 kCal 27 gr. eiwit, 13 gr. vet, 63 gr. koolhydraten

Dinsdag

Aardappel-salade met een hamburger

Aardappelsalade%20met%20een%20hamburger.

1 kg aardappelen
1 blik doperwten extra fijn a 400 gr. uitgelekt
versgemalen peper, zout
1 el bak & braad vloeibaar
1 1/2 dl sladressing naturel
4 hamburgers

--------------------------------------------

Kook de aardappelblokjes in water met zout gaar. Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water. Laat ze goed uitlekken. Schep de doperwten en de dressing erdoor en breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de hamburgers met het bakvet en rooster ze in een hete grillpan aan beide kanten bruin en gaar. Serveer met de salade.

2375 kJ/565 kCal, 24 gr. eiwit, 26 gr. vet, 59 gr. koolhydraten

Woensdag

Bistropannetje met ei en kaas

Bistropannetje%20met%20ei%20en%20kaas.as

4 el olijfolie
1 pot witte bonen in tomatensaus a 680 gr.
4 eieren
1 zak minikriel bistro a 700 gr.
versgemalen peper, zout
4 plakken jonge kaas, ontkorst

---------------------------------------------

Verhit in een hapjespan 2 el olie en bak de minikrieltjes goudbruin en gaar. Voeg de witte bonen met de tomatensaus toe en verwarm 5 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de andere 2 el olie en bak van de eieren 4 spiegeleieren. Verdeel de krieltjes met de bonen over 4 borden en leg er een plakje kaas met een spiegelei op.

2015 kJ/480 kCal, 23 gr. eiwit, 22 gr. vet, 48 gr. koolhydraten

Donderdag

Aardappel-tomatenpuree met kip

Aardappel_tomatenpuree%20met%20kip.ashx?

1 1/2 kg aardappelen
3 el bak & braad vloeibaar
2 peren, geschild en in parten
1 blik tomatenblokjes a 400 gr.
zout
4 enkele kipfilets
versgemalen peper
1 citroen, uitgeperst
4 el bieslook, fijngeknipt

---------------------------------------------

Kook de aardappelen gaar. Verhit intussen het bakvet en braad de kip aan beide kanten bruin en in 20 minuten gaar. Schep het citroensap over de peerparten. Dep ze droog en bak ze de laatste 10 minuten met de kip mee. Laat de tomatenblokjes uitlekken maar vang het sap op. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Schep de tomatenblokjes, het bieslook en zoveel tomatenvocht erdoor zodat een smeuige puree ontstaat. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de puree met de kip, peer en de saus.

2480 kJ/590 kCal, 45 gr. eiwit, 14 gr. vet, 71 gr. koolhydraten

Vrijdag

Basmatirijst met pangafilet

Basmatirijst%20met%20pangafilet.ashx?bc=

1/2 limoen
500 gr. pangasiusfilet, in stukjes
350 gr. basmatirijst
zout
4 el Oosterse roerbakolie
2 courgettes in gehalveerde plakjes
2 dl kokosmelk
2 el curry pasta mild

----------------------------------------------

Druppel limoensap over de vis en laat hem 10 minuten liggen. Kook de rijst gaar. Dep de vis droog en bestrooi met peper en zout. Verhit 3 el olie in een wok en roerbak de vis in 3 minuten bruin. Schep de vis uit de wok. Voeg de rest van de olie, de courgette toe en bak al omscheppend 5 minuten mee. Roer de kokosmelk, de currypasta en de vis erdoor en warm alles nog 3 minuten door. Serveer met de rijst.

2500 kJ/595 kCal, 34 gr. eiwit, 17 gr. vet, 76 gr. koolhydraten

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 02-10-2011
Hits: 1777
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Fusilli met zalm, aardappelsalade, hamburger, bistropannetje, aardappeltomatenpuree, rijst met pangafilet