Volg ons via
 
 

Weekmenu week 42 2011

Weekmenu | De recepten voor week 42 zonder pakjes en zakjes.

Hieronder vind je het weekmenu met de recepten voor week 42 2011:

Maandag

Varkenshaas met geroerbakte sperziebonen
Rijst

Varkenshaas%20met%20roergebakken%20sperz

350 gr. pandanrijst
400 gr. varkenshaas
2 rode uien, in dunne partjes
250 gr. kastanjechampignons in vieren
versgemalen peper, zout
3 el Oosterse roerbakolie
1 zak sperziebonen a 500 gr.
3 el sojasaus

-----------------------------------------------

Kook de rijst gaar. Snijd het vlees in plakjes van 1 cm dik. Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak het vlees al omscheppend 3 minuten op een hoog vuur. Schep het uit de pan en houd het warm. Verhit de rest van de olie en roerbak de ui en de sperziebonen 5 minuten. Voeg de champignons toe en roerbak ze op een hoog vuur met de groenten mee totdat de bonen beetgaar zijn. Schep het vlees erdoor en breng alles op smaak met de sojasaus en peper. Serveer met de rijst.

Dinsdag

Zoete uien met slavink en puree

Gekarameliseerde%20zoete%20uien%20met%20

60 gr. boter
1 el lichte basterdsuiker
1 sinaasappel, uitgeperst
2 zakjes aardappelpuree
800 gr. zoete uien in ringen
peper en zout
4 slavinken
2 el verse peterselie, fijngehakt

-----------------------------------------------

Verhit 30 gr. van de boter in een pan met dikke bodem en fruit de ui op een halfhoog vuur al omscheppend goudgeel en glazig. Voeg de suiker, het sinaasappelsap en peper en zout toe en laat de uien op een laag vuur zonder deksel op de pan 20 minuten zachtjes pruttelen. Verhit de rest van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de slavinken rondom bruin en gaar. Bereid de aardappelpuree. Schep de peterselie erdoor. Serveer met de uien en de slavink.

2540 kJ/605 kCal, 23 gr. eiwit, 37 gr. vet, 45 gr. koolhydraten

Woensdag

Kipkrokantschnitzel met komkommersla
Gebakken aardappelen

Kipkrokantschnitzel%20met%20komkommersla

1 komkommer
700 gr. aardappelschijfjes
4 kipschnitzels
zout
6 el bak & braad vloeibaar
1 bakje ceasar sladressing a 90 gr.

-------------------------------------------------

Was de komkommer en schaaf hem boven een vergiet in plakjes. Bestrooi met zout en laat de komkommer minimaal 15 minuten uitlekken. Bak de aardappelschijfjes in 3 el van de olie bruin en gaar. Druk het vocht uit de komkommer en schep de dressing erdoor. Bestrooi de aardappelschijfjes met zout. Serveer de kipschnitzels met de gebakken aardappelschijfjes en de salade.

2480 kJ/590 kCal, 21 gr. eiwit, 35 gr. vet, 46 gr. koolhydraten

Donderdag

Gevuld tartaartje
Minikrieltjes
Snijbonen

Gevuld%20tartaartje.ashx?bc=White&as=1

3 el olijfolie
4 tartaartjes
versgemalen peper, zout
1 zak bistro minikrieltjes a 700 gr.
100 gr. brie
650 gr. panklare snijbonen

------------------------------------------------

Verhit 2 el van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de krieltjes bruin en gaar. Schep ze regelmatig om. Snijd de tartaartjes in en snijd de kaas in 4 plakjes. Steek de plakjes tussen de tartaartjes en bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de tartaartjes op een hoog vuur aan beide kanten bruin en vanbinnen rosé. Kook de snijbonen in water met zout in 6 minuten beetgaar. Serveer de krieltjes met de snijbonen en de tartaartjes.

1785 kJ/425 kCal, 29 gr. eiwit, 19 gr. vet, 35 gr. koolhydraten

Vrijdag

Chinese koolstamppot met gehaktballen

Chinese%20koolstamppot%20met%20gehaktbal

1 1/2 kg panklare aardappelen
1 struik Chinese kool
350 gr. uienringen
3 el grove mosterd
zout
2 1/2 el roerbakolie
4 kant en klare gehaktballen met jus

------------------------------------------------

Kook de aardappelen gaar. Was en snijd intussen de Chinese kool in repen. Verhit de olie en fruit de ui al omscheppend 5 minuten. Voeg de Chinese kool met aanhangend water toe en bak hem 2 minuten al omscheppend mee. Voeg een beetje water en zout toe en stoof de Chinese kool beetgaar. Verwarm intussen de gehaktballen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Schep het Chinese koolmengsel erdoor en voeg zonodig wat kookwater van de groente toe. Neem de pan van het vuur en schep er de mosterd door. Serveer met de gehaktballen en de jus.

2920 kJ/695 kCal, 30 gr. eiwit, 24 gr. vet, 90 gr. koolhydraten

WEEKMENU 42 ZONDER PAKJES EN ZAKJES

Maandag
  • Pittige wortels met ui
  • Gekookte aardappelen
  • Runderlapjes

Pittige wortels met ui

4 uien
1 kilo winterwortels
100g rozijnen
40g boter
2 theelepels kerriepoeder
1 theelepel bouillonpoeder
zout
peper

  • Laat de rozijnen in een kom met warm water wellen en laat ze daarna uitlekken.
  • Maak de uien schoon en snipper deze.
  • Schrap de winterwortels en snijd ze in plakjes.
  • Verhit de boter in een pan en fruit hierin de uien en kerriepoeder een paar minuten.
  • Schep er dan de plakjes wortel, rozijnen, 3 eetlepels water en het bouillonpoeder door.
  • Draai de hittebron wat lager, leg een deksel op de pan en laat alles in ongeveer 20 minuten zachtjes gaar stoven.
  • Voeg zonodig halverwege de stooftijd nog 2 eetlepels water toe.
  • Breng het gerecht op smaak met peper en zout.

Dinsdag

  • Kip met perzik
  • Rijst

Kip met perzik

Klein blikje perziken ( in stukjes gesneden )
400g kipfilet (in blokjes gesneden )
2 uien ( kleingesneden )
1 teentje knoflook ( geperst )
60g cashewnoten
1 pakje room
zout
peper

  • Bak de kipfilet blokjes op een hoog vuur bruin, fruit de gesnipperde uien er bij.
  • Voeg de uitgeperste knoflook toe, roer de perzik stukjes en het sap erbij.
  • Zout en peper naar smaak toevoegen.
  • Even laten doorwarmen, de room erdoor roeren en laten binden.
  • Op het bord de cashewnoten toevoegen.

Woensdag

  • Confetti stamppot
  • Speklapjes

Confetti stamppot

1kg aardappelen
750g uien
zout
1 rode paprika
1 groene paprika
40g boter
1dl melk
100g geraspte kaas
peper
nootmuskaat
paprikapoeder

  • Schil de aardappelen, was ze en doe ze in een pan met een beetje water en zout.
  • Maak de uien schoon en snijdt ze in ringen.
  • Leg de uiringen op de aardappelen en kook de aardappelen en uien gaar.
  • Maak de paprika's schoon en snijdt ze in kleine reepjes.
  • Doe de paprika's bij de aardappelen en uien in de pan als de aardappelen bijna gaar zijn en kook ze even mee.
  • Giet dan alles af en stamp het fijn.
  • Roer dan de boter en melk door de stamppot.
  • Schep er dan de geraspte kaas door en breng de stamppot op smaak met peper en zout.

Donderdag

  • Bieflapjes met bieten en uien
  • Aardappelpuree

Bieflapjes met bieten en uien

600g gekookte bietjes
400g bieflappen
100g Amsterdamse uien(uit pot)
2 eetlepels azijn
25g boter
1 eetlepel maïzena
gehakte peterselie
peper
zout

  • Ontvel de bietjes en snijd ze in reepjes.
  • Snijd het vlees in reepjes en bestrooi ze met wat peper en zout.
  • Laat de uien uitlekken en snijd ze door midden.
  • Kook de bietjes in een pan met 1 deciliter water, zout, peper en azijn 15 minuten.
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin het vlees mooi bruin en gaar.
  • Voeg dan de uien toe en bak deze even mee.
  • Roer de maïzena met een beetje water tot een papje en giet dit bij de bietjes.
  • Schep de bietjes door het vleesmengsel en bestrooi het met wat peterselie.

Vrijdag

  • Aardappelpuree met andijvie en tomaat
  • Schnitzels

Aardappelpuree met andijvie en tomaat

1kg aardappels
1dl melk
zout
peper
nootmuskaat
1 theelepel gedroogde oregano
1kg andijvie
4 tomaten
25 boter
100gr geraspte kaas

  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze met een beetje water en zout gaar.
  • Maak de andijvie schoon, snijd ze in reepjes en was ze.
  • Kook de andijvie met het aanhangende water in een pan met een beetje zout ongeveer 10 minuten en laat deze uitlekken.
  • Ontvel de tomaten en snijd ze in plakjes.
  • Vet een ovenschaal in.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, boter, peper en nootmuskaat door.
  • Schep de aardappelpuree in de ovenschaal, schep de andijvie er bovenop en dek het af met plakjes tomaat.
  • Strooi er wat peper, oregano en de geraspte kaas over.
  • Zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.  

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 16-10-2011
Hits: 1384
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
weekmenu, recepten, menu, varkenshaas, zoete uien, slavink, komkommersla, gevuld tartaartje, chinese koolstamppot, gehaktballen